1p

"Arcátlanul" optimista és ambiciózus az új kormány gazdaságpolitikája, fiskális élénkítésre azonban most nincs lehetőség, a kormány szigorú költségvetési politikát ígér - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) rendezvényén Budapesten.

A miniszter azt is mondta, hogy a kormány 2012 végéig felkészül ugyan a válság újabb hullámára, ám ezt követően már dinamikus európai bővülést feltételez, ezért olyan gazdaságpolitikát határoz meg, amellyel 2030-ra Magyarország meghaladja az EU fejlettségét

Magyarország az európai reformfolyamatok élére áll - tette hozzá.

A miniszter véleménye szerint monetáris gazdasági élénkítés lehetne, de az MNB nem osztja a kormánynak ezt a véleményét, noha ez elsősorban nem a jegybanki kamatpolitikát érinti, van más monetáris eszköz is.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!