1p

Stratégiai partnere marad az ország az IMF-nek, "technikai segítséget kérünk és kapunk", de újabb kölcsönt nem, mivel Magyarország teljes mértékben finanszírozni tudja az államadósságot - mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) rendezvényén Budapesten.

Megismételte azt is: a kormány tartja magát a 3,8 százalékos GDP arányos idei államháztartási hiányhoz.

Kifejtette: az EU és az IMF létfontosságú és döntő segítséget adott Magyarországnak, e nélkül pénzügyi összeomlás lehetett volna. A kölcsönszerződés októberben lejár, új kölcsönszerződést a magyar kormány nem kíván kötni, nincs rá szüksége. A finanszírozást a pénzpiacokról kell biztosítani, ez a nemzetgazdasági miniszter szerint az új gazdaságpolitika sikerével biztosítható.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!