Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Még a héten válaszol Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár arra a levélre, amelyben Norvégia jelezte, hogy felfüggeszti az Európai Gazdasági Térség (EGT) Alap és a Norvég Alap Magyarországgal kötött szerződései alapján folyósított pénzek kifizetését - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek.

Csepreghy Nándor felidézte: múlt pénteken érkezett a norvég külügyminiszter levele, amelyben azt jelezte, hogy a Norvég Alap magyarországi 12 programterületéből kilencet - amelyekben a magyar kormány a közreműködő - felfüggesztenek, mert a magyar kormány nem egyeztetett a végrehajtási intézményrendszer változásairól.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár még a héten válaszol Norvégiának, és ezután remélhetően személyes találkozók is lesznek - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Csepreghy Nándor kifejtette, a magyar álláspont változatlanul az, hogy a felfüggesztést terjesszék ki a további három alapra is, köztük a civil szervezeteknek pénzeket osztóra, és tárgyalják újra a Norvég Alap teljes programstruktúráját.

Magyarországon a teljes fejlesztéspolitikai intézményrendszer olyan átalakításon megy keresztül, amelynek minden finanszírozási forrást érintenie kell - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.
A Norvég Alappal kapcsolatban hozzátette: a legfontosabb cél, hogy Magyarországon csak állami szervezetek lássanak el olyan feladatokat, amelyek források kezelésével járnak.

Ma a civilek támogatását célzó programterület forrásai Magyarországra az Ökotárs Alapítványon keresztül érkeznek, amely civilnek tűnik, de látszik, hogy az alapítvány az LMP szatellit szervezete, vagyis politikai szervezet és nem civil - fogalmazott Csepreghy Nándor.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.