TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Még a héten válaszol Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár arra a levélre, amelyben Norvégia jelezte, hogy felfüggeszti az Európai Gazdasági Térség (EGT) Alap és a Norvég Alap Magyarországgal kötött szerződései alapján folyósított pénzek kifizetését - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek.

Csepreghy Nándor felidézte: múlt pénteken érkezett a norvég külügyminiszter levele, amelyben azt jelezte, hogy a Norvég Alap magyarországi 12 programterületéből kilencet - amelyekben a magyar kormány a közreműködő - felfüggesztenek, mert a magyar kormány nem egyeztetett a végrehajtási intézményrendszer változásairól.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár még a héten válaszol Norvégiának, és ezután remélhetően személyes találkozók is lesznek - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Csepreghy Nándor kifejtette, a magyar álláspont változatlanul az, hogy a felfüggesztést terjesszék ki a további három alapra is, köztük a civil szervezeteknek pénzeket osztóra, és tárgyalják újra a Norvég Alap teljes programstruktúráját.

Magyarországon a teljes fejlesztéspolitikai intézményrendszer olyan átalakításon megy keresztül, amelynek minden finanszírozási forrást érintenie kell - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.
A Norvég Alappal kapcsolatban hozzátette: a legfontosabb cél, hogy Magyarországon csak állami szervezetek lássanak el olyan feladatokat, amelyek források kezelésével járnak.

Ma a civilek támogatását célzó programterület forrásai Magyarországra az Ökotárs Alapítványon keresztül érkeznek, amely civilnek tűnik, de látszik, hogy az alapítvány az LMP szatellit szervezete, vagyis politikai szervezet és nem civil - fogalmazott Csepreghy Nándor.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.