2014. május 16. 05:58

Még a héten válaszol Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár arra a levélre, amelyben Norvégia jelezte, hogy felfüggeszti az Európai Gazdasági Térség (EGT) Alap és a Norvég Alap Magyarországgal kötött szerződései alapján folyósított pénzek kifizetését - mondta Csepreghy Nándor fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkár az MTI-nek.

Csepreghy Nándor felidézte: múlt pénteken érkezett a norvég külügyminiszter levele, amelyben azt jelezte, hogy a Norvég Alap magyarországi 12 programterületéből kilencet - amelyekben a magyar kormány a közreműködő - felfüggesztenek, mert a magyar kormány nem egyeztetett a végrehajtási intézményrendszer változásairól.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár még a héten válaszol Norvégiának, és ezután remélhetően személyes találkozók is lesznek - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Csepreghy Nándor kifejtette, a magyar álláspont változatlanul az, hogy a felfüggesztést terjesszék ki a további három alapra is, köztük a civil szervezeteknek pénzeket osztóra, és tárgyalják újra a Norvég Alap teljes programstruktúráját.

Magyarországon a teljes fejlesztéspolitikai intézményrendszer olyan átalakításon megy keresztül, amelynek minden finanszírozási forrást érintenie kell - hangsúlyozta a helyettes államtitkár.
A Norvég Alappal kapcsolatban hozzátette: a legfontosabb cél, hogy Magyarországon csak állami szervezetek lássanak el olyan feladatokat, amelyek források kezelésével járnak.

Ma a civilek támogatását célzó programterület forrásai Magyarországra az Ökotárs Alapítványon keresztül érkeznek, amely civilnek tűnik, de látszik, hogy az alapítvány az LMP szatellit szervezete, vagyis politikai szervezet és nem civil - fogalmazott Csepreghy Nándor.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!