Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Szociális Kerekasztal felkérésére a jövő héten megkezdik a szakértői munkát a Hitelkárosultak Pertársaságának megalakítására - közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF) pénteken.

A közlemény szerint a Szociális Kerekasztal csütörtökön járhatónak ítélte a devizaalapú szerződésekre, mint hibás banki termékre alapozott keresetet. Úgy vélte, elősegítheti, hogy a hitelkárosultak kártérítésben részesüljenek a hitelezők által nekik okozott kárért.

A kerekasztal ugyanakkor arra az álláspontra helyezkedett, hogy a keresettel kapcsolatos döntést csak az érintettek hozhatják meg. Ezért azt javasolta, hogy alakítsanak pertársaságot.

A MSZF közleménye szerint a Magyar Szociális Fórumhoz Oxfordból küldött üzenetében Róna Péter közgazdász tudatta, hogy örömmel támogatja és kész közreműködni a kártérítési kereset pénzügyi és banki tényezőinek elkészítésében, ha létrejön a pertársaság.

Üzenetében Róna Péter megerősítette, hogy véleménye szerint a devizahitelezés alapvetően hibás gyakorlat, hibás termék, melyre szakmai alapon nincs elfogadható magyarázat. Korábban a közgazdász már kifejtette, hogy szerinte a termékfelelősség alapján perelhetnék a devizahitelesek a bankokat.

A kerekasztal 23 résztvevője javasolta, hogy a pertársaság legyen a hitelkárosultak önszerveződésen alapuló egyeztető és döntéshozó fóruma. A kerekasztal felkérte a céllal egyetértő jogászokat, ügyvédeket, hogy szakmai tudásukkal és hozzáértésükkel segítsenek a kártalanításhoz fűződő közös érdek érvényre juttatásában.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.