2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Szociális Kerekasztal felkérésére a jövő héten megkezdik a szakértői munkát a Hitelkárosultak Pertársaságának megalakítására - közölte a Magyar Szociális Fórum (MSZF) pénteken.

A közlemény szerint a Szociális Kerekasztal csütörtökön járhatónak ítélte a devizaalapú szerződésekre, mint hibás banki termékre alapozott keresetet. Úgy vélte, elősegítheti, hogy a hitelkárosultak kártérítésben részesüljenek a hitelezők által nekik okozott kárért.

A kerekasztal ugyanakkor arra az álláspontra helyezkedett, hogy a keresettel kapcsolatos döntést csak az érintettek hozhatják meg. Ezért azt javasolta, hogy alakítsanak pertársaságot.

A MSZF közleménye szerint a Magyar Szociális Fórumhoz Oxfordból küldött üzenetében Róna Péter közgazdász tudatta, hogy örömmel támogatja és kész közreműködni a kártérítési kereset pénzügyi és banki tényezőinek elkészítésében, ha létrejön a pertársaság.

Üzenetében Róna Péter megerősítette, hogy véleménye szerint a devizahitelezés alapvetően hibás gyakorlat, hibás termék, melyre szakmai alapon nincs elfogadható magyarázat. Korábban a közgazdász már kifejtette, hogy szerinte a termékfelelősség alapján perelhetnék a devizahitelesek a bankokat.

A kerekasztal 23 résztvevője javasolta, hogy a pertársaság legyen a hitelkárosultak önszerveződésen alapuló egyeztető és döntéshozó fóruma. A kerekasztal felkérte a céllal egyetértő jogászokat, ügyvédeket, hogy szakmai tudásukkal és hozzáértésükkel segítsenek a kártalanításhoz fűződő közös érdek érvényre juttatásában.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!