2007. október 4. 06:09

Lényegében változatlan marad az ingatlanadóztatás rendszere 2009-ig, legalábbis erre utalnak az elmúlt napok egyeztetései a szocialista frakcióban. Bizonytalan a három kisadó összevonásával születő erőforrás-fejlesztési hozzájárulás sorsa is. Lekerült a napirendről a telekáfa-fizetési kötelezettség 15 millió forintos alsó határa, a fordított áfafizetést az ingatlanügyletek mellett pedig a számítógép- és járműalkatrészek kereskedelmére is kiterjeszthetik - írja a Világgazdaság.

Veres János pénzügyminiszter kedden számolt be a szocialista honatyáknak a jövő évi adójavaslatokról, és egy szimpátiaszavazás során kiderült, hogy a képviselők többsége azt támogatná, ha az új módszer szerinti, számított értékalapon történő adóztatás 2009-től sem lenne kötelező.

Az Országgyűlésnek benyújtott új jogszabályok között szerepel az a kitétel, miszerint 2009-től módosulna az építmény- és telekadó alapja. Bár ezek kivetése a jövőben sem lenne kötelező az önkormányzatok számára, az adó alapja csak a luxusadótörvényben található módszer szerint számított érték lehetne.

Jelenleg - négy település kivételével - az adófizetés a négyzetméter alapján történik, és e lehetőség megtartását szorgalmazzák az MSZP-s képviselők. Ha sikerrel járnak, 2009 végéig az egyetlen, az ingatlanok adóztatásával kapcsolatos változás az lenne, hogy a luxusadót a magánszemélyek mellett a vállalkozások is kötelesek megfizetni - értesült a Világgazdaság.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.