2013. július 22. 08:47

A várakozásokat meghaladó nyereséggel zárta a második negyedévet a Philips.

A holland elektronikai konszern hétfőn közölte, hogy az április-júniusi periódusban 317 millió euró nettó nyereséget ért el az egy évvel korábbi 102 millióval szemben, noha árbevétele csak 2 százalékkal 5,65 milliárd euróra nőtt.

Az eredmény főleg a takarékossági intézkedéseknek köszönhető, továbbá annak, hogy a háztartási gépek értékesítése 13 százalékkal bővült, elsősorban a feltörekvő piacokon. Ugyanakkor a fényforrások eladásai csak 1 százalékkal emelkedtek, a legnagyobb üzletágban, az egészségügyi berendezés-gyártásban pedig 2 százalékos csökkenést kellett elkönyvelni.

A Philips 673 millió eurós takarékossági programot hajtott végre a második negyedév végéig.

A konszern 2007 óta működtet gyártóüzemet Magyarországon.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!