2013. július 22. 08:47

A várakozásokat meghaladó nyereséggel zárta a második negyedévet a Philips.

A holland elektronikai konszern hétfőn közölte, hogy az április-júniusi periódusban 317 millió euró nettó nyereséget ért el az egy évvel korábbi 102 millióval szemben, noha árbevétele csak 2 százalékkal 5,65 milliárd euróra nőtt.

Az eredmény főleg a takarékossági intézkedéseknek köszönhető, továbbá annak, hogy a háztartási gépek értékesítése 13 százalékkal bővült, elsősorban a feltörekvő piacokon. Ugyanakkor a fényforrások eladásai csak 1 százalékkal emelkedtek, a legnagyobb üzletágban, az egészségügyi berendezés-gyártásban pedig 2 százalékos csökkenést kellett elkönyvelni.

A Philips 673 millió eurós takarékossági programot hajtott végre a második negyedév végéig.

A konszern 2007 óta működtet gyártóüzemet Magyarországon.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.