2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Törvénnyel szabályoznák, vasárnap meddig tarthatnak nyitva a boltok – írta szombaton a Népszabadság.

A Népszabadság cikke szerint amelyik nagy bolt délben nem zár be, azzal különadót fizettetnének. A Népszabadság információi szerint kormányzati berkekben olyan elképzelés kering, miszerint törvényben szabályoznák, hogy az üzletek csak egy bizonyos időpontig tarthassanak nyitva normál ügymenet mellett. A lap forrásai a déli 12 órát jelölték meg a legesélyesebb határvonalnak.

Amennyiben egy 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű áruház ezután is nyitva tart,­ úgy a délutáni forgalmának meghatározott részét befizettetnék vele pluszadóként. A koncepció főként a hazai hátterű, kisebb üzletekből álló láncoknak kedvezne – ahogyan egyébként előzetesen a vasárnapi boltzártól is remélték –, hiszen ezeknél rendszerint a bolt alapterülete nem éri el a 400 négyzetmétert.

Ugyanakkor fut egy másik elképzelés is, az, amit Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a napokban nagy vonalakban ismertetett. Eszerint előírnák, hogy egy évben csak hat alkalommal lehessen kötelezően­ munkára fogni vasárnap a kiskereskedelmi dolgozókat, valamint vasárnapi munkavégzés esetén az azt következő szombatot a munkaadónak ki kellene adni pihenőnapként.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!