TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A katasztrófavédelem gyakorlatozik.

Riasztó, sivító hang szólalt meg pár perccel ezelőtt Észak-, és Közép-Pest területén. Kollégánk a XV. kerületben tapasztalta meg a szokatlan - és az észak-koreai robbantási kísérletek miatt kialakult feszült nemzetközi helyzetben nyugtalanító - szirénázást. Merthogy leginkább a légvédelmi szirénákra emlékeztetett a hangzás. Azonban aki odafigyelt a jelenségre, hallhatta, hogy figyelmeztető szöveg kísérte a szirénázást, amelyből kiderül, hogy próbaüzemről van szó.

Budapesti látkép 

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatáról van szó, amelyet bizonyos időközönként megismételnek. A honlapjukon található tájékoztatás szerint a lakossági riasztó-tájékoztató végpont (MoLaRi) hangos üzemű, teljes körű próbájára került sor ma délelőtt Budapest több kerületében. A szirénázást hallhatták a XV., a IV., a IX. a X. a XIII., a XIV. a XVI. és a XIX. kerületben tartózkodók.

A MoLaRi a veszélyes ipari üzemek környezetében bekötvetkezett súlyos balesetekről és azok hatásairól ad korai tájékoztatást a lakosság részére - közli  katasztrófavédelem.Egy esetleges katasztrófa-esemény bekövetkezésekor a rendszer az esemény jelzésén felül a követendő magatartási szabályokról ésa fontosabb tudnivalókról (közlekedési rend, ellenőrzés, egyéb védelem) képes informálni az érintett lakosságot.

A szirénás próbát nem az első alkalommal hajtja végre a katasztrófavédelem, nagyjából havi rendszerességgel kerül sor a gyakorlatra, ezért nyilvánvalóan nincs összefüggés a mostani nemzetközi konfliktus és a légiszirénák megszólalása között. Ugyanakkor ezek a tesztek biztosítják, hogy éles helyzetben a lehető leginkább zökkenőmentesen történjen a lakosság tájékoztatása, legyen szó bármilyen szükséghelyzetről.

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.