<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A gazdasági növekedéssel, a fehéredéssel és három kivételével az összes adókedvezmény megszüntetésével lehetne előteremteni a miniszterelnök által célként meghatározott 400 milliárdos adó- és járulékcsökkentést - írta a pénteki Világgazdaság.

A cikk ismertetése szerint pénteken többek között ennek irányáról is egyeztetnek az újabb dobogókői megbeszélésen a szocialisták.

A kedvezményekből való válogatás is megosztja az MSZP-seket, akik nem vették jó néven, hogy a múltkori tanácskozáson nemcsak Veres János, hanem Bajnai Gordon is prezentált adócsökkentési javaslatokat.

Bár a miniszterelnök a szocialista frakció legutóbbi ülésén megjegyezte, hogy 400 milliárd forintos mozgástér lenne az az összeg, amely már érzékelhető a gazdaság és a lakosság számára, közel sem biztos, hogy végül ennyiben állapodnak meg az MSZP-n belül. A Világgazdaság úgy tudja, a szocialisták úgy számolnak: ehhez az "elegendő fedezet" a gazdasági növekedésből, a fehéredésből és - három kivétellel - az összes adókedvezmény megszüntetéséből, azaz belső átcsoportosításból származik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.