2p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Surányi György volt jegybankelnök, Glatz Ferenc akadémikus és Vértes András, a GKI elnöke az MSZP miniszterelnök-jelöltjei - jelentette be Gyurcsány Ferenc kormányfő, az MSZP elnökségi ülése közben újságíróknak kedden este. Az SZDSZ közülük csak Surányit hajlandó támogatni.

Az MSZP elnöksége azt javasolja, hogy e három személlyel és személyről kezdődjenek el a hivatalos konzultációk - fogalmazott Gyurcsány Ferenc pártelnök az MTI híradása szerint.

Mint mondta, az elmúlt három nap tájékozódó megbeszéléseit követően azt látják, hogy e három ember közül "valaki biztosan megkaphatja az ahhoz szükséges támogatást, hogy Magyarország következő miniszterelnöke legyen."

Mindhárom szakember elvi hozzájárulását adta a jelöléshez, de végső döntést csak azután kell hozniuk arról, vállalják-e a jelöltséget, ha kiderült, megvan-e az elvi parlamenti többség a támogatásukhoz - közölte Lendvai Ildikó az InfoRádió Aréna című műsorában kedd este. A frakcióvezető hozzátette: a MSZP delegációja a szocialista frakcióval és az SZDSZ-szel tárgyal tovább a három miniszterelnök-jelöltről.

Surányi már vizitelt a Fidesznél és az SZDSZ-nél

Hangsúlyozta: csak az lehet miniszterelnök-jelölt, akit a frakció és az SZDSZ is támogat. Egyik szervezetnek sem az a feladata, hogy az első körben kiválasszon egyet a jelöltek közül, inkább azt várjuk, hogy elmondják, kivel nem dolgoznának együtt - mondta.

Az atv.hu korábbi értesülései szerint szabaddemokrata körökben három név kering, akit alkalmasnak tartanak az ország vezetésére. Az egyik Bokros Lajos, a másik Békesi László, a harmadik pedig Surányi György.

A "közös nevező", Surányi György volt jegybankelnök hétfőn Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével, kedden pedig Fodor Gáborral, az SZDSZ elnökével is egyeztetett.


UPDATE: Surányi Györgyöt tartja az egyetlen támogatható miniszterelnök-jelöltnek az SZDSZ, mondta Fodor Gábor pártelnök a Magyar Rádiónak szerda reggel.

Menedzsment Fórum

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!