3p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

A következő hetekben két amerikai cég is bővít Magyarországon - mondta korábban Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára. Az első a GE volt, és most itt a második: a Procter & Gamble.

A mai napon Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, valamint Papp Kitti, a Procter & Gamble közép-európai pénzügyi igazgatója bejelentették, hogy a vállalat kormányzati támogatási szerződést ír alá a gyöngyösi zöldmezős beruházás kapcsán. Mindez megerősíti, hogy a vállalat új beruházása stratégiai fontosságú az ország számára. A hír nem teljesen új, ugyanis a vállalattal már régóta egyeztet a kormány egy esetleges bővítésről.

Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára (b) a Procter&Gamble (P&G) új zöldmezős beruházásáról tartott sajtótájékoztatón az Országházban

A közel 19 milliárd forint értékű beruházás, mely 150 új munkahelyet teremt, a P&G második magyarországi termelési egysége lesz, ahol a világszerte és itthon is piacvezető Pampers pelenkákat állítják majd elő.  A Gyöngyösön megvalósuló beruházás a vállalat nemzetközi termelési rendszeréhez kapcsolódik; az itt gyártott termékek a magyar piacon túl, az EU egyes országaiban, a közép- és kelet-európai, közel-keleti és afrikai régió országaiban kerülnek majd forgalomba.

A magyar kormányzat nem csupán Heves megye számára, hanem országosan is stratégiai jelentőségűnek tekinti a P&G befektetését, mely növeli a foglalkoztatottsági rátát és segíti a helyi gazdaság fejlődését, ezért beruházás ösztönző csomaggal segíti a gyár megépülését. Többek között ez a támogatás is befolyásolta a vállalat döntését, hogy beruházását Magyarországon valósítsa meg.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) munkatársai 2011 júniusa óta működnek közre a P&G-vel a gyöngyösi fejlesztést érintően, ahol az egyedi kormány támogatási kérelem kezelésében, az engedélyezési és egyéb implementációs folyamatok előrehaladásában nyújtottak segítséget. A fejlesztést a HITA hagyományos éves Befektetői Gáláján „Az év legnagyobb volumenű zöldmezős beruházása - 2012” elismeréssel díjazta idén márciusban.

„A P&G két évtizedes jelenléte során azt tapasztaltuk, hogy Magyarország vonzó hely beruházásaink számára, ezért is fektettünk be 240 millió dollárt csömöri termelőegységünkbe, mely mára a P&G legnagyobb női higiénés termékeket gyártó üzemévé nőtte ki magát. Hazánkban vállalatunk jelenleg több mint 1000 munkavállalót foglalkoztat közvetlenül, új gyárunkban pedig további 150 új munkahelyet teremtünk, mely beruházással megerősítjük Magyarország iránti hosszú távú elkötelezettségünket. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy a Magyar Kormány elismeri és támogatja beruházásunkat.” – tette hozzá Papp Kitti, a P&G közép-európai pénzügyi igazgatója.

A beruházás a Gyöngyösi Ipari Parkban valósul meg mintegy 240.000 négyzetméteren, és már a legelső naptól kezdve magas szinten képviseli a fenntartható termelést, mely hozzájárul a vállalat nemzetközi fenntartható fejlődési céljaihoz. A P&G magyarországi üzemében gyártott Pampers pelenkák a megszokott, kiváló minőségben jutnak el a fogyasztókhoz, melyek 2013. év végétől kerülnek az üzletek polcaira.

A General Electric beruházásáról szóló hírt itt olvashatja.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!