<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

Megvonta a franciaországi központú Groupama biztosítási csoport befektetési ajánlású osztályzatait hétfőn a Standard & Poor's.

A nemzetközi hitelminősítő indoklása szerint valószínűtlen, hogy a cégvezetésnek a tőkemegfelelési mutatók helyreállítására irányuló eddigi lépései elérik a kijelölt célt.

Az S&P hétfőn Londonban bejelentette, hogy a Groupama S.A. és az általa garanciavállalással támogatott leányvállalatok hosszú futamú adóskockázati és pénzügyierő-osztályzatait az eddigi "BBB mínusz"-ról - vagyis a még befektetési ajánlásúnak tekintett "BBB" osztályzati sáv alsó széléről - két fokozattal "BB"-re süllyesztette.

A Standard & Poor's ugyancsak leminősítette a banki érdekeltség, a Groupama Banque hosszú és rövid távú besorolásait "BB/B"-re az eddigi "BBB mínusz/A-3"-ról.

A hitelminősítő indoklása szerint a tőkemegfelelési mutatókkal kapcsolatos - a cég által nem célravezetőnek tartott - intézkedések mellett megvan annak a kockázata is, hogy a kedvezőtlen tőkepiaci helyzet - amely azóta is romlott, hogy az S&P március 20-án elvégezte a Groupama legutóbbi besorolási felülvizsgálatát - korlátozhatja a vállalatvezetési intézkedések végrehajtási hatékonyságát.

A Standard & Poor's megjegyzi, hogy a Groupamának továbbra is jelentősek a kitettségei a dél-európai részvény- és kötvénypiacokon.

MTI