<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Németország továbbra is elutasítja a görög államadósság részleges elengedésének gondolatát, és változatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vegyen részt a görög válság kezelésére indított harmadik mentőprogramban - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.

Angela Merkel a nemzetközi pénzügyi szervezetek - az IMF mellett a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), a Kereskedelemi Világszervezet (WTO), a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetet (ILO) és a Világbank - vezetőivel folytatott szokásos éves informális megbeszélése után este tartott sajtótájékoztatón ismét rögzítette kormánya régóta képviselt álláspontját, miszerint a görög adósság elengedése jogi akadályokba ütközik, hiszen az euróövezet működését szabályozó előírások nem teszik lehetővé valamely tag adósságának átvállalását, ezért Görögország adósságát, vagy annak valamely részét sem engedhetik el a valutauniós társországok.

Az IMF szerepével kapcsolatban ugyancsak a régóta ismételt német álláspontot ismertetve elmondta, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezetnek továbbra is részt kell vennie a harmadik görög mentőprogramban.

Hozzátette, hogy minél hamarabb le kell zárni a mentőcsomag soron következő forrásainak felszabadításához szükséges feltételek teljesítéséről kezdett tárgyalásokat. A folyamat "nagyon ésszerű irányba halad, de még nem vagyunk a célnál" - fogalmazott Angela Merkel.

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója a tájékoztatón kiemelte: "még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, és ahol Görögországnak lennie kellene", de az IMF a görög nép érdekében továbbra is elkötelezett az ország támogatása mellett. Ehhez azonban további mélyreható reformokat kell elvégezni, amelyek révén a gazdaság visszaáll a növekedési pályára és fenntartható lesz az államadósság törlesztése - mondta Christine Lagarde.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.