Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Németország továbbra is elutasítja a görög államadósság részleges elengedésének gondolatát, és változatlanul ragaszkodik ahhoz, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vegyen részt a görög válság kezelésére indított harmadik mentőprogramban - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben.

Angela Merkel a nemzetközi pénzügyi szervezetek - az IMF mellett a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), a Kereskedelemi Világszervezet (WTO), a Nemzetközi Munkaügyi Szervezetet (ILO) és a Világbank - vezetőivel folytatott szokásos éves informális megbeszélése után este tartott sajtótájékoztatón ismét rögzítette kormánya régóta képviselt álláspontját, miszerint a görög adósság elengedése jogi akadályokba ütközik, hiszen az euróövezet működését szabályozó előírások nem teszik lehetővé valamely tag adósságának átvállalását, ezért Görögország adósságát, vagy annak valamely részét sem engedhetik el a valutauniós társországok.

Az IMF szerepével kapcsolatban ugyancsak a régóta ismételt német álláspontot ismertetve elmondta, hogy a nemzetközi pénzügyi szervezetnek továbbra is részt kell vennie a harmadik görög mentőprogramban.

Hozzátette, hogy minél hamarabb le kell zárni a mentőcsomag soron következő forrásainak felszabadításához szükséges feltételek teljesítéséről kezdett tárgyalásokat. A folyamat "nagyon ésszerű irányba halad, de még nem vagyunk a célnál" - fogalmazott Angela Merkel.

Christine Lagarde, az IMF vezérigazgatója a tájékoztatón kiemelte: "még nem tartunk ott, ahol szeretnénk, és ahol Görögországnak lennie kellene", de az IMF a görög nép érdekében továbbra is elkötelezett az ország támogatása mellett. Ehhez azonban további mélyreható reformokat kell elvégezni, amelyek révén a gazdaság visszaáll a növekedési pályára és fenntartható lesz az államadósság törlesztése - mondta Christine Lagarde.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.