2017. május 5. 17:58

Rövid fellendülést várnak Macron győzelme esetén.

Londoni pénzügyi elemzők szerint rövid távú piaci fellendülés követné a centrista Emmanuel Macron győzelmét a francia elnökválasztás vasárnapi második fordulójában.

Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics pénteki helyzetértékelése szerint a tízéves francia szuverén kötények hozamfelára az azonos lejáratú irányadó német Bund felett valószínűleg 25 bázispont környékére csökkenne Macron győzelme esetén.

A ház várakozása szerint ebben az esetben az euró is erősödne a dollárral szemben, ahogy ez az első forduló után is történt. Az elemzők szerint az euró elérheti az 1,12 dollár/eurós árfolyamot.

A cég szerint ha e piaci mozgások bekövetkeznek, az azt jelentené, hogy a tízéves francia állampapír kockázati hozamfelára a globális pénzügyi válság óta mért átlagos hozamprémium felére csökkenne. Az euró pedig sokkal erősebb lenne annál a szintnél, amely az euróövezeti jegybank (EKB) és az amerikai jegybank feladatait ellátó Federal Reserve várható kamatpolitikájának széttartásából következhetne.

Mindezek alapján nincsenek meggyőződve arról, hogy Macron győzelme után a francia állampapír és az euró tartósan erős marad.

A politikai kockázatok ugyanis a júniusi franciaországi parlamenti választások előtti időszakban is fennmaradnak, különösen akkor, ha Macron az előrejelzéseknél kisebb arányban győz vasárnap.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.