Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Morgan Stanley a korábbi 4,2 százalékról 3,9 százalékra módosította az idei évre várható globális növekedési ütemet.

A korrigálás az európai adósságválságra adott nem megfelelő politikai reakciókra, a megrendült befektetői bizalomra és a várható pénzügyi megszorításokra való hivatkozással történt. A fejlett országokból érkező adósságproblémákkal kapcsolatos hírek, és a dollár gyengülése az európai piacra is hatással volt. A régió növekedéséhez legnagyobb részben hozzájáruló országokban ugyanis - például Németországban - is megtörték a bizalmat az események.

Chetan Ahya, a Morgan Stanley elemzője szerint "Amerika és Európa veszélyesen közel van ahhoz, hogy a növekedése visszaessen. A közelmúltban elkövetett politikai hibák, különösen az európai nehézségekre adott késői reakciók, és az amerikai adósságplafon körüli dráma megrendítette a pénzügyi piacokat, és aláásta a fogyasztói és üzleti bizalmat egyaránt".

Az előrejelzés szerint ezzel szemben Kínában csak csekély mértékű mérséklődést tapasztalhatnak. A korábbi 9 százalékos növekedést a legutóbbi becslés során 8,7-re módosították. Ennek oka, hogy a nyugati kereslet csökkenni fog a fiskális megszorítások miatt.

A Morgan Stanley véleménye szerint a visszaesés miatt az EKB 2012-ig kamatcsökkentést hajthat végre.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.