2p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az előző hónapban a Nézőponthoz kapcsolódó cégek kaptak megrendeléseket a feljesztési tárcától, júliusban a Századvég nyert el két meghívásos tendert.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két témakörben is készíttet szakpolitikai tanulmányokat – derül ki a hétfői Közbeszerzési Értesítőből. Mindkét tenderen hirdetmény nélkül, tárgyalásos úton választották ki a nyerteseket.

Az egyik tanulmány a családok gazdasági helyzetének változását járja körbe 2010 után 19,6 millió forintért. Ezért az összegért egy 180-200 ezer leütés hosszúságú tanulmányt kell az NFM asztalára tenni, vagyis karakterenként 98-109 forint közötti összeget kapnak majd. A kiírás szerint a kutatás célja, hogy a kormány számára szakpolitikai döntéshozatali szempontból releváns módon feltárja és megértesse a családok főbb társadalmi-gazdasági jellemzőit, különös hangsúllyal a domináns családmodellek átalakulására, amelyek az átalakuló magyar társadalom főbb konfliktuspontjait is magukban hordozhatják. A munkához a KSH és/vagy saját adatbázisokat is használhat fel a nyertes, amely a Századvég Politikai Iskola Alapítvány.

A másik megrendelt munkát a Századvég Gazdaságkutató Zrt. végzi 19,8 millió forintért. Ennek témája a „Gazdasági teljesítmény a jövedelmi egyenlőtlenség fényében a 2008-as gazdasági világválságot követően”. A kívánt terjedelem ugyanúgy 108-200 ezer karakter. Ebben a globális és regionális kitekintés mellett a hazai folyamatokat is be kell mutatnia a tanulmány készítőjének, illetve szakpolitikai döntésekre is javaslatot kell tennie.

A múlt hónapban az NFM a Nézőpont érdekeltségébe tartozó cégekkel kötött 4 szerződést sajtó- és médiafigyelésre. Így a kormányközeli cégek már összesen 116,5 millió forint értékben kaptak megbízásokat a tárcától.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!