1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A portugál 10 éves kötvények majdnem 100 bázisponttal ugrottak a lehetséges kormányválság hírére.

Kedden a második portugál kormánytag is lemondott, ami veszélyezteti a kormány fennmaradását. Ennek nyomán pedig a 78 milliárdos mentőcsomag is veszélybe kerülhet. A hírek hatására 6,43 százalékról 7,39 százalékra ugrott a 10 éves portugál kötvények árazása, ami majdnem 100 bázispontos növekedést jelent.

Ugyanakkor az erőteljes nyomás helyeződik az értékpiacra is, hiszen a határidős jegyzésben a Dow Jones 0,63, az S&P 0,59 százalékos mínuszban van a déli órákban. A piaci félelmeket ráadásul az egyiptomi lehetséges katonai puccs is erősíti.

A félelmek a magyar piacra is begyűrűznek, hiszen már 0,79 százalékos mínuszban van a BUX index. Az OTP és a Magyar Telekom részvényei pedig különösen érzékenyen reagálnak a hírekre, hiszen a bankpapírok 1,21, a Telekom-részvények pedig 1,23 százalékot  veszítettek értékükből.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!