1p

Az orosz hatóságok továbbra is támogatják a Szurgutnyeftyegazt (Surgutneftegas) a Mol-ügyben - jelentette ki újságíróknak kedden Moszkvában Szergej Smatko orosz energiaügyi miniszter.

"Eddig is támogattuk és továbbra is támogatni fogjuk a (Szurgutnyeftyegaz) céget jogainak biztosításában. Úgy gondoljuk, hogy az ügylet átlátható volt és megfelelt minden európai szabálynak" - jelentette ki a miniszter, aki úgy nyilatkozott, hogy a magyar hatóságok nem szolgáltattak Oroszországnak semmilyen olyan dokumentumot, amely alátámasztották volna az üzlet törvénytelen voltát.

Smatko szerint az orosz energiaügyi minisztérium, miként a múltban, a jövőben is konzultálni fog az ügyben a magyar és az Európai Uniós vezetéssel. "Biztosak vagyunk benne, hogy a helyzet a megfelelő, normális módon fog majd megoldódni, senki sem érdekelt egy botrányban" - mondta a miniszter.

A Mol korábban bejelentette, ellenséges felvásárlásnak tekinti, hogy a Szurgutnyeftyegaz tavaly 1,4 milliárd euróért megvásárolta a magyar olajipari cég részvényeinek 21 százalékát, a magyar kormány pedig jelezte, hogy meg kívánja védelmezni a Mol függetlenségét - írta az ITAR-TASZSZ orosz hírügynökség.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!