2017. május 18. 05:55

Emmanuel Macron kormányt hirdetett.

A kétszeres olimpiai bajnok magyar párbajtőröző, Nagy Tímea jól ismeri az új francia sportminisztert. Laura Flessel-Colovic volt ugyanis az ellenfele az athéni olimpia döntőjében. Titi 15-10 arányban verte meg ellenfelét, s ezzel második olimpiai aranyérmét szerezte meg (négy évvel korábban Sydney-ben nyerte meg első aranyát).

Laura Flessel-Colovic 

Az új sportminiszter is olimpiai bajnoknak mondhatja magát, 1996-ban Atlantában állhatott a dobogó legfelső fokára egyéniben és csapatban. Négy évvel később harmadik lett, majd következett Athén, ahol az elődöntőben a szintén magyar Mincza Ildikót verte meg, hogy aztán a döntőben kapituláljon Nagy Tímea előtt. 

Flessel összesen öt olimpián vett részt, 2012-ben fejezte be a versenysportot. A fényes sikerek mellett voltak sötétebb napjai is a karrierjének: 2002-ben három hónapos eltiltást kapott doppingvétségért. A vívó tagadta a vádakat, a francia sportorvosokat okolta az esetért.

Az idei francia elnökválasztáson megválasztott Emmanuel Macron frissen meghirdetett kormányában azonos arányban vesznek részt nők és férfiak. A 22 tagú kormányban 11 posztot kaptak hölgyek. A sportminisztérium mellett a védelmi és az egészségügyi tárcát is nő vezeti.

mfor.hu 

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.