2017. május 18. 05:55

Emmanuel Macron kormányt hirdetett.

A kétszeres olimpiai bajnok magyar párbajtőröző, Nagy Tímea jól ismeri az új francia sportminisztert. Laura Flessel-Colovic volt ugyanis az ellenfele az athéni olimpia döntőjében. Titi 15-10 arányban verte meg ellenfelét, s ezzel második olimpiai aranyérmét szerezte meg (négy évvel korábban Sydney-ben nyerte meg első aranyát).

Laura Flessel-Colovic 

Az új sportminiszter is olimpiai bajnoknak mondhatja magát, 1996-ban Atlantában állhatott a dobogó legfelső fokára egyéniben és csapatban. Négy évvel később harmadik lett, majd következett Athén, ahol az elődöntőben a szintén magyar Mincza Ildikót verte meg, hogy aztán a döntőben kapituláljon Nagy Tímea előtt. 

Flessel összesen öt olimpián vett részt, 2012-ben fejezte be a versenysportot. A fényes sikerek mellett voltak sötétebb napjai is a karrierjének: 2002-ben három hónapos eltiltást kapott doppingvétségért. A vívó tagadta a vádakat, a francia sportorvosokat okolta az esetért.

Az idei francia elnökválasztáson megválasztott Emmanuel Macron frissen meghirdetett kormányában azonos arányban vesznek részt nők és férfiak. A 22 tagú kormányban 11 posztot kaptak hölgyek. A sportminisztérium mellett a védelmi és az egészségügyi tárcát is nő vezeti.

mfor.hu 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.