1p

Havi összehasonlításban az áprilisi szezonálisan kiigazított ipari termelés volumene 0,8 százalékkal csökkent az euróövezetben, míg az Európai Unió egészében 0,4 százalékkal. A dél-európai országok ipari teljesítménye meredeken esett.

Éves összehasonlításban az eurózóna ipari termelése 2,3 százalékkal, az EU27 termelése pedig 1,7 százalékkal csökkent, az Eurostat adatai szerint.

Csúsznak le a déliek

Az éves változást nézve kiemelkedően rossz teljesítményt nyújtott Olaszország (-9,2 százalék), Spanyolország (-8,3 százalék) és Portugália (-7,6 százalék) ipara. Havi szinten Portugália a legnagyobb vesztes (-6,5 százalék), majd Németország (-2 százalék) és Olaszország (-1,9 százalék) következik.

Magyar visszaesés

A KSH előzetes adatai szerint a magyar ipari termelés volumene áprilisban 3,1 százalékkal esett vissza az előző év azonos időszakához képest. Jelentős csökkenésnek számít, de a mértéke még a felét sem éri el a spanyol-olasz-portugál trió esésének.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!