2014. július 3. 12:31

Több mint ötezer Opelt adtak el az idén az első félévben a magyarországi márkakereskedők, ezzel a márka eladása 68 százalékkal bővült az előző évhez képest, jelentősen meghaladva az összesített újautó- piac 25,9 százalékos növekedését - tájékoztatta az Opel Magyarország az MTI-t csütörtökön.

A személyautó-piacon 4533 járművet adtak el, ezzel 13,7 százalékos piaci részesedést ért el az Opel, s már negyedik éve az élen áll. A kis haszongépjárművek piacán 474 autó eladásával csaknem megduplázták az előző év hasonló időszakának eladásait.

A közleményben kitérnek arra, hogy a márka eladásaiban a magánvásárlók aránya 31 százalékos, jóval a piaci átlag fölötti.

A közlemény idézi Koncz Gábort, az Opel Magyarország ügyvezető igazgatóját, aki szerint ez annak a stratégiának az eredménye, hogy a cég a piaci recesszió idején is kiemelt figyelmet fordított a magánügyfelekre.

A közleményben jelezték azt is, hogy az Opel magyarországi motorgyárában, Szentgotthárdon két hét múlva elindul a legújabb kis benzinmotorcsalád sorozatgyártása, amely várhatóan a Flex motorgyár fő terméke lesz.

Az Opel 2010-ben indította el Flex motorgyár projektjét 1,4, 1,6 és 1,8 literes benzin-, illetve dízelmotorok gyártására. A beruházás összege azóta 700 millió euróra emelkedett. Az 1,6-os benzin és dízel motorok gyártása már folyik. A teljes motorgyártó kapacitás 2015-re évi 1 millió darabra nő.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.