2015. június 24. 17:40

Az elmúlt időszakban meglehetősen ritka eseményről tájékoztatott a legfrissebb közbeszerzési értesítő egyik hirdetménye.

345,6 millió forint értékben hirdetett meg közbeszerzést az Északdunántúli Vízmű Zrt. a Kocs és Nagyparnakpuszta ivóvízminőség javító projekt kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezési munkáira. A munkát végül - noha indult a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége is a közbeszerzése - a Duviép 2000 Építőipari és Szolgáltató Kft. nyerte el egy 260,2 millió forintos ajánlattal, ami a munkák becsült értékétől 27 százalékkal marad el. Sőt, még a második legalacsonyabb ajánlatnál is 18 millió forinttal kevesebb.

Arra pedig, hogy Mészáros Lőrinc elessen egy tendertől, meglehetősen ritka jelenség volt az elmúlt időszakban. Ráadásul nem csak egy orrhosszal előzték meg, hiszen még a második legalacsonyabb ajánlat sem a Mészáros és Mészáros Kft.-hez kötődik, hanem a DHH-15 Konzorciumhoz, melyet a Dél-Dunántúli Vízépítő Zrt., a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. és a Hydrocomp Mélyépítő Kft. alkot.

Mészáros Lőrinc egyébként idén már nyert el jelentősebb összegű közbeszerzést, egy közel 10 milliárd forintos gáterősítési munkákra vonatkozó kiírást. Tavaly a cégnek egyébként igen jól ment, hiszen az árbevételek növekedésének is köszönhetően a korábbi 1,26 milliárd után tavaly 1,8 milliárdos osztalékot vehetett ki a Mészáros és Mészáros Kft.-ből.

mfor.hu