2015. június 24. 17:40

Az elmúlt időszakban meglehetősen ritka eseményről tájékoztatott a legfrissebb közbeszerzési értesítő egyik hirdetménye.

345,6 millió forint értékben hirdetett meg közbeszerzést az Északdunántúli Vízmű Zrt. a Kocs és Nagyparnakpuszta ivóvízminőség javító projekt kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezési munkáira. A munkát végül - noha indult a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége is a közbeszerzése - a Duviép 2000 Építőipari és Szolgáltató Kft. nyerte el egy 260,2 millió forintos ajánlattal, ami a munkák becsült értékétől 27 százalékkal marad el. Sőt, még a második legalacsonyabb ajánlatnál is 18 millió forinttal kevesebb.

Arra pedig, hogy Mészáros Lőrinc elessen egy tendertől, meglehetősen ritka jelenség volt az elmúlt időszakban. Ráadásul nem csak egy orrhosszal előzték meg, hiszen még a második legalacsonyabb ajánlat sem a Mészáros és Mészáros Kft.-hez kötődik, hanem a DHH-15 Konzorciumhoz, melyet a Dél-Dunántúli Vízépítő Zrt., a Hidrofilt Vízkezelést Tervező és Kivitelező Kft. és a Hydrocomp Mélyépítő Kft. alkot.

Mészáros Lőrinc egyébként idén már nyert el jelentősebb összegű közbeszerzést, egy közel 10 milliárd forintos gáterősítési munkákra vonatkozó kiírást. Tavaly a cégnek egyébként igen jól ment, hiszen az árbevételek növekedésének is köszönhetően a korábbi 1,26 milliárd után tavaly 1,8 milliárdos osztalékot vehetett ki a Mészáros és Mészáros Kft.-ből.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.