2014. szeptember 16. 09:40

A hétfőn megjelent rendelet értelmében október elsejétől változnak a hazai gázelosztási díjak, melyek minden területen emelkednének.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal hétfői Magyar Közlönyben megjelent rendelete szerint október elsejétől új díjtételeket állapít meg az elosztótársaságok számára.

Az egyetemes szolgáltatás keretein belül változatlanok maradnak az alapdíjak a háztartások esetében, viszont a forgalomarányos díjak minden elosztási területen emelkednek, igaz, mindössze néhány fillérrel köbméterenként.

A Népszabadság írása szerint ez 5-13 százalékot jelent, szolgáltatási területenként eltérő mértékben: a Főgáznál 24 fillér a drágítás, és a legnagyobbat ugró E.ON Dél-dunántúli Zrt. esetén is csupán közel 80 filléres lesz az emelkedés mértéke.

A nem lakossági fogyasztók esetében változatlanok maradnak az elosztási díjak.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.