2p

A Citi Magyarország a jövőben is a Citibank Europe plc Magyarországi Fióktelepeként fog működni, és megmarad a vállalati és intézményi, valamint a kis- és középvállalkozási (kkv) üzletág, amely területeken további növekedést terveznek - mondták el a Citi Magyarországnál az MTI-nek szerdán.

"Ügyfeleink a megszokott módon intézhetik a pénzügyeiket, legyen szó bankszámlákról, megtakarításokról, befektetésekről, hitelkártyákról, vagy személyi hitelekről. Személyi bankáraink a továbbiakban is változatlanul támogatják ügyfeleinket" - mondta Hencz Éva, a Citibank szóvivője az MTI-nek.

A Citigroup kedden bejelentett stratégiai döntése a globális lakossági üzletága átalakításának felgyorsítását célozza. Ennek a kezdeményezésnek a keretében a Citi világszerte 11 országban értékesíteni kívánja lakossági üzletágait. Az értékesítések megvalósulása a piaci körülmények, a felügyeleti és egyéb jóváhagyások függvénye,  jelenleg várhatóan 2015. év végéig nagyrészt lezárulnak. A Citibank magyarországi lakossági üzletágát is érinti ez a döntés.

A magyarországi Citibank-fiókok, az internet és a mobilbank, a telefonos ügyfélszolgálat, az ATM-ek a továbbiakban is változatlanul, a rendes ügymenet szerint működnek, és a termékek értékesítését is tovább folytatják - mondta a szóvivő.

Míg az új globális lakossági banki hálózatban 57 millió ügyfelet fognak kiszolgálni 24 országban, amelyek a Citi jelenlegi globális lakossági banki bevételeinek több mint 95 százalékát adják, addig a Citi vállalati és intézményi üzletága változatlanul, továbbra is 160 országban, illetve közigazgatási területen működik tovább.

Ezek a lépések összhangban vannak a Citi globális stratégiájával, amelynek célja, hogy a vállalat erőforrásait azokra a piacokra összpontosítsa, ahol a legnagyobb mérettel és növekedési potenciállal rendelkezik, és ahol a legnagyobb megtérülést érheti el.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!