TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Azok is jogosulttá válnak adósságkezelésre, akik a lakáscélú kölcsönüket szabad felhasználású hitellé változtatták, illetve emelkedik az adósságcsökkentési támogatás összege is - a jövő évi költségvetést megalapozó törvénymódosításokhoz benyújtott kapcsolódó képviselői módosító indítványok körében ezt is elfogadta szerdán az Országgyűlés költségvetési bizottsága.

A szociális törvény tartalmazza azokat a szabályokat, hogy miként lehet kezelni azok lakáshiteleit, akik képtelenek a teljes havi törlesztő részleteket fizetni. Az adósságkezelésnek hívott eljárásban a jövőben nemcsak a lakáscélú kölcsönök, hanem az abból átváltott szabad felhasználású hitelek is "rendezhetők".

Két MSZP-s képviselő indítványa szerint az adósságkezelési támogatás - alap esetben - 300 ezer forintra emelkedik a jelenlegi 200 ezerről. Ez akkor jár, ha az adósság 18 plusz 6 hónap alatt rendezhető - a plusz 6 hónap egyszeri meghosszabbítást jelent. A csak 24-60 hónap alatt rendezhető adósságoknál a támogatás 400 ezerről 600 ezer forintra emelkedik.

Egy másik elfogadott kormánypárti javaslat az esélyegyenlőségi törvénybe foglalja bele az 5 évre szóló helyi esélyegyenlőségi programot. Ezt a helyi önkormányzatnak, valamint a többcélú kistérségi társulásnak kell elkészítenie. Egyebek mellett tartalmaznia kell azt, hogy miképpen javítják a hátrányos helyzetűek foglalkoztatási esélyeit. Akár költségvetési, akár uniós támogatást - pályázattal is - csak akkor kaphat az önkormányzat és a kistérség, ha van ilyen programja.

A helyi önkormányzatok címzett és céltámogatási rendszeréről szóló törvény pedig úgy módosul, hogy az 1992 előtt támogatásban részesített fejlesztések más célra is hasznosíthatók, de csak az önkormányzati miniszter engedélyével. A kérelmeket jövő év június 30-ig lehet beadni a miniszterhez.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.