TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Valószínűleg nem kerül önállóan az Európai Bizottság és az európai uniós tagországok pénzügyminisztereinek tanácsa elé az a féléves beszámoló, amelyet Magyarország nemrégiben juttatott el Brüsszelbe a konvergenciaprogram végrehajtásának második hat hónapjáról - mondta el Veres János kedden, a miniszterek luxembourgi ülését követően.

A két uniós intézmény a legfrissebb információk szerint legközelebb a konvergenciaprogram aktualizált változatának decemberi benyújtását követően foglalkozik külön Magyarországgal - tette hozzá a magyar miniszter. Valószínűleg nem látnak olyan okot, amely miatt ezzel külön foglalkozni kellene - vélte Veres János.

A hírügynökség érdeklődésére azt is elmondta, hogy a sajtóban "lex Mol" néven emlegetett jogszabály, amelyet az Országgyűlés előző nap szavazott meg, a luxembourgi találkozón semmilyen formában nem került szóba.

A ülés napirendi pontjai közül kitért a közkiadások minőségével foglalkozóra, amelynél Magyarországot pozitívan értékelték a költségcsökkentési és teljesítményértékelési rendszer bevezetése kapcsán, amelynek célja a közszféra hatékonyságának növelése.

A nemzetközi hitelpiaci válság témájában a miniszterek kitértek arra, hogyan lehetne növelni a pénzügyi stabilitást az unióban, különös tekintettel a több országot érintő műveletek esetében.

Veres János az elhangzottakat úgy foglalta össze, hogy a miniszterek nem látnak problémát Európában, nincs ok a bizalmatlanságra vagy bizonytalanságra. Az európai pénzügypiacokat a miniszterek stabilnak tekintik, ahol továbbra is növekedési potenciál tapasztalható - emelte ki.

Az EU műholdas navigációs programjának, a Galileom programnak a finanszírozásával kapcsolatban Veres János megerősítette: miután egy év telt sem telt el a hétéves pénzügyi keretprogramból, Magyarország nem támogatja, hogy az EU hozzányúljon annak alapvetéseihez.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.