<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A bankok beszámolói szerint rendkívüli mértékben leült 2009 első hónapjaiban a hazai lakáshitelpiac - írja a Világgazdaság.

A piaci szereplők szerint ez a visszaesés már nem magyarázható szezonális hatásokkal, hanem a kereslet hirtelen és tartósnak ígérkező elapadásának a következménye.

Az állami támogatások - kamattámogatás, szocpol - várható megszűnésétől ugyanakkor nem tartanak túlságosan a piaci szereplők, és nem készülnek különösebb rohamra sem a kamatkedvezményeket az utolsó pillanatban kihasználni igyekvő ügyfelek részéről. Ez utóbbi azzal magyarázható - mondták a lapnak a területet ismerő szakemberek -, hogy a támogatásokra jogosultak körét igen szigorúan szabályozzák, és a bírálathoz szükséges dokumentáció összegyűjtése is időigényes feladat.

Mint a Világgazdaság írja, az államnak jól jönne a támogatott hitelek kiiktatása a rendszerből, hiszen az ez év februárjáig terjedő két év alatt több mint 660 milliárd forintot fizetett ki lakástámogatás címén a költségvetés.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.