TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Nagy könnyebbséget jelent munkaadónak és munkavállalónak, hogy jövőre, a kormány terveivel ellentétben, mégsem állítanak a bér meghatározott százalékában küszöböt az adómentesen nyújtható természetbeni juttatásoknak - írja a Napi Gazdaság.

A parlament előtt lévő adócsomagban még az szerepel, hogy évente legfeljebb félmillió forint, de maximum az éves bér 15 százalékáig nyújtható adómentesen béren kívüli juttatás, efölött 44 százalék adót kell fizetnie a foglalkoztatónak. Ehhez képest az Országos Érdekegyeztető Tanácsban (OÉT) körvonalazódó egyezség szerint valószínűleg úgy változik a törvény, hogy évi 400 ezer forintban húzzák meg a plafont. Továbbá kikerült néhány juttatási forma is a tervezett limitált összegű körből, így az önkéntes nyugdíjpénztári munkáltatói hozzájárulás, a szakképesítést nyújtó képzés, az idegen nyelvi képzés s a csekély értékű ajándék.

A legfrissebb felmérések azt igazolják, hogy sokkal inkább korlátozta volna az adómentes természetbeni juttatások elérhetőségét a százalékos korlát, mint az abszolút összeg. A Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) szerint arról nemigen tudni, hogy bármelyik vállalatnál is elérné az évi 400 ezer forintot az adómentes béren kívüli juttatás egy munkavállalóra eső összege. Jellemzően 100-200 ezer forintot biztosítanak ilyen formában a munkaadók, vagyis az OÉT javaslata nem kényszerítené bérpolitikájuk felülvizsgálatára a vállalkozásokat. A százalékos küszöb viszont igen: a Magyar Telekom Rt.-nél például a béren kívüli juttatások az átlagos havi jövedelem közel 20 százalékát teszik ki - számol be a Napi Gazdaság.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.