1p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Több mint száz ügyben 240 millió forintnyi visszafizetendő kampánypénz beszedését kérte a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV) a Magyar Államkincstár, eddig 1,5 millió forint érkezett be - írta a Magyar Nemzet.

A lap pénteki számában Kis Péter András, a NAV szóvivőjének tájékoztatása alapján azt írták, a nyár eleje óta a kincstár 114 kérelmet nyújtott be, hogy a NAV szedje be a pénzeket, amelyeket az áprilisi parlamenti választások idején folyósított állami kampánytámogatások felhasználásáról szóló rendelkezések be nem tartásáért kell visszafizetniük pártoknak és magánszemélyeknek.

Az adóhivatal elé most azok az ügyek kerülnek, ahol a befizetés elmaradt. A NAV ezekben az esetekben is úgy jár el, mint a magánszemélyek vagy a cégek adótartozásainál, szóba jöhet az érintettek jövedelmének letiltása, de akár bankban tartott pénzeinek, betéteinek leemelése is - közölte a szóvivő.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!