<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az első fél év nagy nyerteseinek számító, sok részvényt tartó nyugdíjpénztári alapok árfolyama sokat esett az utolsó hetekben, a legnagyobb kiegyensúlyozott portfólióknál azonban tompította az árfolyamcsökkenést a hazai állampapírpiac kiváló teljesítménye - számol be szerdai cikkében a Világgazdaság.

A friss árfolyamadatok alapján az önkéntes nyugdíjpénztári alapok csaknem fele negatív hozammal zárta a július-szeptembert. A tőzsdei lejtmenet miatt különösen a magas részvényhányadot tartó alapok számára volt keserves az elmúlt időszak, ezek között olyan is akadt, amelyik 10 százaléknál is többet esett június óta - írja az újság.

A lap szerint a közepes kockázatú kiegyensúlyozott portfólióknak - amelyek 25-40 százalék körül tartanak részvényeket - sem sikerült fényesen az utolsó negyedév, a legjobb alap is éppen csak plusz nullában vészelte át ezt az időszakot, de olyan portfólió is van, amelyiknek az árfolyama több mint 3 százalékot esett. Az év eleje óta nézve viszont ezek az alapok még bőven pluszosak, sőt a teljesítményük bőven meghaladja az állampapírokét is.

A kiegyensúlyozott alapok esését az újság szerint minden bizonnyal tompította az elmúlt hetekben kiválóan teljesítő hazai állampapírpiac is, a klasszikus alapoknak pedig egyenesen szárnyakat adott. Sok alap az év eleje óta elért teljes nyereség nagy részét az utolsó negyedévben szedte össze - írták.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.