2010. november 16. 18:01

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a német gazdasági élet képviselőinek tartott zártkörű gazdasági találkozón megerősítette: a kormány legfontosabb feladata a magyar gazdaság talpra állítása, és az ambiciózus munkahelyteremtés. A miniszter az átmeneti válságadók bevezetésének okait is megmagyarázta.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter ismertette a kormány gazdaságpolitikai prioritásait és az arányos közteherviselést célzó átmeneti válságadók bevezetésének hátterét a német gazdasági élet képviselőinek tartott zártkörű gazdasági találkozón kedden a budapesti Német Nagykövetségen - közölte a tárca az MTI-vel.

Fellegi Tamás megerősítette: a kormány legfontosabb feladata a magyar gazdaság talpra állítása, és az ambiciózus munkahelyteremtés. A fejlesztési szaktárca vezetője kiemelte, hogy a magyar gazdaság újjáépítésének alapjait a következő egy évben kell lerakni.

Az átmeneti válságadókkal kapcsolatban hangsúlyozta: azért volt szükség a bevezetésükre, hogy Magyarország pénzügyi stabilitása és a magyar gazdaság megerősödjön. A második Orbán-kormány a kölcsönös tehervállalás jegyében megállapított átmeneti válságadókkal a korábbi szocialista kormányok megszorító gazdaságpolitikája helyett az arányos közteherviselés új modelljét alakítja ki - mutatott rá a fejlesztési miniszter.

Fellegi Tamás a német-magyar együttműködés lehetőségeiről szólva a kutatás-fejlesztésben és az európai Duna régiós stratégia megvalósításában való együttműködést, valamint a közös magyar-német klímakutató intézet létrehozását emelte ki.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.