<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megkezdte az ország a kilábalást az adósságcsapdából - mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter vasárnap Szekszárdon a Tolna megyei önkormányzat megyenapi ünnepségén; a tárcavezető ezt követően aláírta a PPP-konstrukcióban épült bátaszéki uszoda kiváltásáról szóló szerződést.

Visszafizettük az IMF-hitelt, megszűnt a Magyarországgal szemben 2004-ben indult túlzottdeficit-eljárás, az ország az adósságterheit lerakva képes egyre jobban teljesíteni - mondta a miniszter a szekszárdi megyeházán.

Emlékeztetett arra is, hogy a kormány 1956 önkormányzat 600 milliárd forintnyi adósságterhét vállalta át.

Ugyanezt a célt szolgálja a PPP-konstrukcióban (Puplic Private Partnership) - a köz- és a magánszféra együttműködésében - épült sportlétesítmények kiváltása - tette hozzá.

Mint mondta: a kormány célja a felelős vagyongazdálkodás jegyében, hogy az önkormányzatoknak térítésmentesen juttasson ingatlanokat, amelyek beruházások, fejlesztések alapjául szolgálhatnak.

A Tolna megyei fejlesztésekről szólva mások mellett kiemelte a dombóvári kórház korszerűsítését, amelynek támogatásáról már döntés született, a Duna-projekt most zajló árvízvédelmi munkáit, a Tengeric-Szedres, illetve a Paks-Kölesd összekötő út építését.

Az ünnepség után a fejlesztési tárca vezetője, Bognár Jenő (Fidesz-KDNP), Bátaszék polgármestere, valamint Werner Mihály, az Alisca Bau Vagyonkezelő Kft. ügyvezető igazgatója aláírta a PPP-beruházással 2008-ban épült bátaszéki tanuszoda állami átvételéről szóló szerződést. A 470 millió forintból épült uszodát 377 millió forintért vásárolta meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., amely térítésmentesen átadja azt a bátaszéki önkormányzatnak - ismertette a miniszter.

Németh Lászlóné elmondta: 2012-ben országszerte 34 sportlétesítmény kiváltásáról kezdődött tárgyalás.

Eddig 11,9 milliárd forintot fordítottak PPP-s sportingatlanokra, a fennmaradó szerződések kiváltására még 12-13 milliárd forint szükséges - tette hozzá.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.