TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Teljesen felborítja a Nyugdíjbiztosítási Alap egyensúlyát és a jelenlegi nyugdíjrendszer stabilitását, ha valóban bevezetik a 40 év szolgálati idő utáni szabad nyugdíjba vonulást a nők számára – mondta a Népszavának a Nyugdíjbiztosítási Ellenőrző Testület elnöke.

A lap keddi számában Szeremi Lászlóné kifejtette: ma az alap pénzügyi helyzete stabil, az idei első öthavi adatok alapján 11 milliárd forint többletet mutat, tehát javult a járulékfizetési mutató, és ha továbbra is így alakulnak a dolgok, akkor az év végére kiegyenlítődhet a mérleg. Ez egyértelműen a nyugdíjba vonulás követelményi szigorításának köszönhető – hívta fel a figyelmet.

Szereminé szerint hosszú évekre előre kiegyensúlyozták a magyar nyugdíjrendszert. Ma kettős feltétele van a nyugdíjazásnak: a korhatár és a szolgálati idő. Ha előbbi kiesik, és csak a szolgálati időt veszik figyelembe, akkor egy teljesen más nyugdíjrendszerre is szükség lenne, hiszen egy ilyen megközelítés ellentmond a rendszerek, de az uniós törekvéseknek is - írja a lap. Ma férfiak és nők között nincs különbség, egy csak nőknek szánt kedvezmény így szakmailag elfogadhatatlan - mondta a Népszavának a testület elnöke.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.