2p

Az eredeti terveknek megfelelően október közepéig megtörténik a Fiat-Chrysler fúzió, mivel a visszavásárlási akció keretében a megakadályozáshoz szükségesnél kevesebben váltak meg Fiat részvényeiktől - közölte csütörtökön a Fiat.

A részvény-visszavásárlási akció keretében mintegy 60 millió Fiat részvénytől váltak meg a tulajdonosok összesen 463,64 millió euró értékben. Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója 500 millió eurót különített el a részvény-visszavásárlásra. Amennyiben többen váltak volna meg részvényeiktől, az veszélybe sodorhatta volna a két autógyár szervezeti fúzióját.

A fúzió az eredeti tervek szerint októberben megtörténhet. A Fiat 2009-ben szerzett 20 százalékos tulajdonrészt a Chryslerben, az idén januárban vette teljes tulajdonába a céget.

A Fiat részvényesei túlnyomó többségben megszavazták a szervezeti fúziót a Chrysler autógyárral. Az olasz törvények értelmében az ellenszavazóknak lehetőséget kellett adni arra, hogy a fúzió előtt egy rögzített árfolyamon megválhassanak részvényeiktől.

A Fiat részvények visszavásárlási árfolyamát 7,73 euróban rögzítették. Mivel azonban a tőzsdei árfolyam azóta ennél lejjebb ment, fennállt a lehetősége annak, hogy többen is megválnak papírjaiktól, elegendően ahhoz, hogy kimerítsék a visszavásárlásra elkülönített keretet.

A visszavásárlás során a vállalathoz visszajutott részvényeket a Fiat megmaradt részvényesei vásárolhatják meg a visszavásárlással megegyező árfolyamon.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!