2014. szeptember 4. 13:10

Az eredeti terveknek megfelelően október közepéig megtörténik a Fiat-Chrysler fúzió, mivel a visszavásárlási akció keretében a megakadályozáshoz szükségesnél kevesebben váltak meg Fiat részvényeiktől - közölte csütörtökön a Fiat.

A részvény-visszavásárlási akció keretében mintegy 60 millió Fiat részvénytől váltak meg a tulajdonosok összesen 463,64 millió euró értékben. Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója 500 millió eurót különített el a részvény-visszavásárlásra. Amennyiben többen váltak volna meg részvényeiktől, az veszélybe sodorhatta volna a két autógyár szervezeti fúzióját.

A fúzió az eredeti tervek szerint októberben megtörténhet. A Fiat 2009-ben szerzett 20 százalékos tulajdonrészt a Chryslerben, az idén januárban vette teljes tulajdonába a céget.

A Fiat részvényesei túlnyomó többségben megszavazták a szervezeti fúziót a Chrysler autógyárral. Az olasz törvények értelmében az ellenszavazóknak lehetőséget kellett adni arra, hogy a fúzió előtt egy rögzített árfolyamon megválhassanak részvényeiktől.

A Fiat részvények visszavásárlási árfolyamát 7,73 euróban rögzítették. Mivel azonban a tőzsdei árfolyam azóta ennél lejjebb ment, fennállt a lehetősége annak, hogy többen is megválnak papírjaiktól, elegendően ahhoz, hogy kimerítsék a visszavásárlásra elkülönített keretet.

A visszavásárlás során a vállalathoz visszajutott részvényeket a Fiat megmaradt részvényesei vásárolhatják meg a visszavásárlással megegyező árfolyamon.

MTI

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.