<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az eredeti terveknek megfelelően október közepéig megtörténik a Fiat-Chrysler fúzió, mivel a visszavásárlási akció keretében a megakadályozáshoz szükségesnél kevesebben váltak meg Fiat részvényeiktől - közölte csütörtökön a Fiat.

A részvény-visszavásárlási akció keretében mintegy 60 millió Fiat részvénytől váltak meg a tulajdonosok összesen 463,64 millió euró értékben. Sergio Marchionne, a Fiat vezérigazgatója 500 millió eurót különített el a részvény-visszavásárlásra. Amennyiben többen váltak volna meg részvényeiktől, az veszélybe sodorhatta volna a két autógyár szervezeti fúzióját.

A fúzió az eredeti tervek szerint októberben megtörténhet. A Fiat 2009-ben szerzett 20 százalékos tulajdonrészt a Chryslerben, az idén januárban vette teljes tulajdonába a céget.

A Fiat részvényesei túlnyomó többségben megszavazták a szervezeti fúziót a Chrysler autógyárral. Az olasz törvények értelmében az ellenszavazóknak lehetőséget kellett adni arra, hogy a fúzió előtt egy rögzített árfolyamon megválhassanak részvényeiktől.

A Fiat részvények visszavásárlási árfolyamát 7,73 euróban rögzítették. Mivel azonban a tőzsdei árfolyam azóta ennél lejjebb ment, fennállt a lehetősége annak, hogy többen is megválnak papírjaiktól, elegendően ahhoz, hogy kimerítsék a visszavásárlásra elkülönített keretet.

A visszavásárlás során a vállalathoz visszajutott részvényeket a Fiat megmaradt részvényesei vásárolhatják meg a visszavásárlással megegyező árfolyamon.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.