<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy jelentős adócsökkentést hajtson végre - mondta Kovács László uniós adó- és vámügyi biztos a II. Nemzetközi Adókonferencia sajtótájékoztatóján.

"Egy jelentős adócsökkentés a biztos szerint hosszabb távon valószínűleg növelné az adófizetési hajlandóságot, és pozitív lenne a mérleg, de nem fél év vagy egy év, hanem három-négy év alatt. Magyarországnak most nincs ennyi ideje, a konvergenciaprogram legsürgősebb célja a hiány csökkentése" - mondta Kovács László. Az adórendszer lényeges egyszerűsítése, átláthatóságának, kiszámíthatóságának a megteremtése azonban nem jár bevételkieséssel - hívta fel a figyelmet.

Hozzátette: a versenyképesség növelése érdekében csökkenteni lehetne az élőmunka túlzott adó- és járulékterhelését, és meg lehetne szüntetni a vállalkozást terhelő adók minden, a 16 százalékos társasági nyereségadó feletti elemét, a szolidaritási adót, az iparűzési adót, illetve az egyéb járulékokat és adókat.

MTI/Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.