TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Norvégia saját termelőinek védelme érdekében jövőre növelni akarja egyes élelmiszerek importvámját, ami Brüsszelben ellenkezést vált ki - olvasható uniós kérdésekkel foglalkozó keddi médiajelentésekben.

Trygve Slagsvold norvég mezőgazdasági miniszter az NRK oslói rádióállomásnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy Norvégiának a hazai termelők szempontjaira tekintettel "nincs más választása", emelnie kell a védővámokat. A tervezett intézkedés egyebek közt a húsárura és a sajtra terjedne ki.

A Handelsblatt című német lap tudomása szerint az Európai Bizottság már tiltakozó levelet küldött az ügyben a norvég mezőgazdasági tárcához, azzal érvelve, hogy a vámemelés összeegyeztethetetlen lenne az érvényes szerződéses előírásokkal.

A skandináv ország nem tagja az uniónak, az úgynevezett Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodások értelmében kötik bizonyos közös egyezmények.

Európán belül Norvégiában az egyik legmagasabb az élelmiszerek árszintje.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.