3p

A Hankook Tire globális konszolidált árbevétele 1 milliárd eurót (1,542 billió koreai von) tett ki folyó üzleti éve a harmadik negyedévében, ez 7,1 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakával összehasonlítva.

A gumiabroncsgyártó az időszakban 106,9 millió euró (163,4 milliárd von) üzemi eredményt könyvelhetett el, egy évvel korábban 275 milliárd vont - áll a cég közleményében. Az üzemi eredmény csökkenése nagyrészt a nyersanyagok erős árnövekedésének következménye.

A Hankook Tire ultranagy teljesítményű (Ultra High Performance) abroncsainak eladása 30 százalékkal növekedett az elmúlt év azonos időszakához képest. Európában különösen jelentős volt a növekedés ebben a szegmensben: a Hankook Tire világszinten legnagyobb értékesítési régiójában az UHP gumiabroncsok értékesítése 11,4 százalékkal emelkedett 2009 harmadik negyedévéhez képest.

A FÁK tagállamokban, az értékesítés 51,2 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest, ami 28,7 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva. A Latin-Amerikában alkalmazott értékesítési stratégia 72,5 százalékos növekedést eredményezett az előző év azonos időszakához képest.

A Hankook Tire tovább bővítette a globális vezető autómárkáknak szállított első gyári felszerelésű abroncsok (OE) portfólióját, ezen belül erőteljesen növelte a Hankook magyarországi gyárából származó "Made in Europe" abroncsainak összes eladását (+13,7 százalék az előző évhez viszonyítva).

"Európa talán a legnagyobb kihívást jelentő gumiabroncspiac a világon; a megbízható teljesítmény itt különösen nagy értéket jelent" - mondta a Hankook Tire ügyvezető alelnöke és európai igazgatója az eredményismertetések kapcsán. Elmondta, büszkék európai gyáruk fejlődésére, amelynek jelenlegi, napi 17 000 gumiabroncsos kapacitását 2011. második felére megduplázzák.

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 14 000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ vezető autógyárai - az Audi, Chevrolet, Chrysler, Ford, Hyundai, Kia, Opel, Renault és Volkswagen - első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választják. A vállalat bevételének mintegy 70 százalékát az egyre bővülő Koreán kívüli szállítások adják.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Kazahsztánban vannak képviseletei.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyára helyszínéül: 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenleg több, mint 1300 alkalmazottat foglalkoztat és naponta 17 000-nél is több gumiabroncsot (kb. öt millió darabot évente) gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára mintegy 300 különböző méretben. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki.

2009-ben elkezdődött a beruházás második üteme, amelynek lezárását követően, 2011 második felében a magyarországi gyárban a dolgozók száma 1900-ra bővül, és a teljes termelési kapacitás több mint 10 millió gumiabroncs gyártását teszi majd lehetővé évente.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!