<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		

A Hankook Tire globális konszolidált árbevétele 1 milliárd eurót (1,542 billió koreai von) tett ki folyó üzleti éve a harmadik negyedévében, ez 7,1 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakával összehasonlítva.

A gumiabroncsgyártó az időszakban 106,9 millió euró (163,4 milliárd von) üzemi eredményt könyvelhetett el, egy évvel korábban 275 milliárd vont - áll a cég közleményében. Az üzemi eredmény csökkenése nagyrészt a nyersanyagok erős árnövekedésének következménye.

A Hankook Tire ultranagy teljesítményű (Ultra High Performance) abroncsainak eladása 30 százalékkal növekedett az elmúlt év azonos időszakához képest. Európában különösen jelentős volt a növekedés ebben a szegmensben: a Hankook Tire világszinten legnagyobb értékesítési régiójában az UHP gumiabroncsok értékesítése 11,4 százalékkal emelkedett 2009 harmadik negyedévéhez képest.

A FÁK tagállamokban, az értékesítés 51,2 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben az előző negyedévhez képest, ami 28,7 százalékos növekedést jelent az előző év ugyanezen időszakához viszonyítva. A Latin-Amerikában alkalmazott értékesítési stratégia 72,5 százalékos növekedést eredményezett az előző év azonos időszakához képest.

A Hankook Tire tovább bővítette a globális vezető autómárkáknak szállított első gyári felszerelésű abroncsok (OE) portfólióját, ezen belül erőteljesen növelte a Hankook magyarországi gyárából származó "Made in Europe" abroncsainak összes eladását (+13,7 százalék az előző évhez viszonyítva).

"Európa talán a legnagyobb kihívást jelentő gumiabroncspiac a világon; a megbízható teljesítmény itt különösen nagy értéket jelent" - mondta a Hankook Tire ügyvezető alelnöke és európai igazgatója az eredményismertetések kapcsán. Elmondta, büszkék európai gyáruk fejlődésére, amelynek jelenlegi, napi 17 000 gumiabroncsos kapacitását 2011. második felére megduplázzák.

A Hankook Tire több mint 180 országba szállítja termékeit, és világszinten több mint 14 000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ vezető autógyárai - az Audi, Chevrolet, Chrysler, Ford, Hyundai, Kia, Opel, Renault és Volkswagen - első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választják. A vállalat bevételének mintegy 70 százalékát az egyre bővülő Koreán kívüli szállítások adják.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A vállalatnak Németországban, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban, Hollandiában, Magyarországon, Oroszországban, Törökországban, Svédországban és Kazahsztánban vannak képviseletei.

A Hankook Magyarországot választotta európai gyára helyszínéül: 550 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését, jelenleg több, mint 1300 alkalmazottat foglalkoztat és naponta 17 000-nél is több gumiabroncsot (kb. öt millió darabot évente) gyárt személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára mintegy 300 különböző méretben. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki.

2009-ben elkezdődött a beruházás második üteme, amelynek lezárását követően, 2011 második felében a magyarországi gyárban a dolgozók száma 1900-ra bővül, és a teljes termelési kapacitás több mint 10 millió gumiabroncs gyártását teszi majd lehetővé évente.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.