2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A Royal Dutch Shell profitja éves összehasonlításban 6,5 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben a magasabb olajárak és a nagyobb kitermelés jóvoltából - közölte a vállalat csütörtökön.

Európa legnagyobb olajipari vállalata 3,46 milliárd dolláros nyereséget könyvelhetett el a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 3,25 milliárd dollárhoz képest. A társaság bevétele 75 milliárd dollárról 90,7 milliárd dollárra nőtt.

A Shell közlése szerint, az egyszeri kifizetésektől - így az olajfinomító üzletágánál, valamint a kanadai kitermeléseknél jelentkező mintegy 1,41 milliárd dolláros költségektől - megtisztított mutatók szerint a vállalt harmadik negyedévi nyeresége 88 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.

A vállalat kitermelésből származó nyeresége 1,54 milliárd dollárról 3,15 milliárdra nőtt, finomítóinak vesztesége az egy évvel korábbi 450 millió dollárról 100 millió dollárra mérséklődött.

A Shell vezérigazgatója kijelentette, hogy a Shell annak ellenére teljesített jobban, hogy az iparág folyamatos nehézségekkel szembesül a finomító- és földgázpiacokon".

Csütörtök kora délután a vállalat részvényeivel az amszterdami tőzsdén 0,57 százalékos drágulásnyomán  22,79 eurón kereskedtek.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!