1p

Hamarosan emelkedhet a szórólapok és reklámújságok környezetvédelmi termékdíja. Kivétel az állami, önkormányzati és közhasznú szervezetek által kiadott termékek.

A jelenlegi 85 forinttal szemben 2018-tól 114 forintos kilogrammonkénti termékdíj terhelné a reklámújságokat, amelyek díját a szennyezőnek – vagyis a reklámozónak, forgalmazónak kell megfizetnie - írja a Zoom.hu.

Érdekes kivételre is javaslatot tesz a kormány: a jövőben, ha a reklámújságot nem cég, hanem közhasznú szervezet, állami (kormány) vagy önkormányzati szerv – alapfeladata ellátása körében adja ki és erről nyilatkozik-, akkor nem kell fizetnie egyáltalán termékdíjat.

(Fotó: Pixabay)

A bolti, eladótéri műanyag zacskók esetében – ezekbe kerülnek a zöldségek, péksütemények – jelenlegi kilónkénti 57 forintról 1900 forintra emelné a javaslat az adót – kivéve az extra vékony zacskókat. A cél a műanyag zacskók száműzése a kereskedelemből, ugyanakkor az extra vékony zacskókat higéniai megfontolásokból megtartanák.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!