<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Tokió, 2010. március 9., kedd (MTI/Dow Jones) - A Sony Corp. áprilistól 2011 március végéig tartó üzleti évében támadásba lendül a laptévék világpiacán és értékesítéseit 70 százalékkal, több mint 25 millióra növeli.

Yoshihisa Ishida, a Sony otthoni szórakoztató elektronikai berendezések üzletágát felügyelő első elnökhelyettese a 3D tévékészülék modell bemutatása alkalmából rendezett sajtókonferencián kijelentette: "a 2011-es pénzügyi év a letámadás éve lesz".

A vezető szerep megszerzése a 3D tévékészülék piacon központi eleme a Sony stratégiájának tartalomszolgáltatási üzletágának integrálására szórakoztató elektronikai berendezés üzletágával.

Howard Stringer vezérigazgató által felvázolt terv szerint a Sony filmstúdió és számítógépes játék üzletágaival kíván keresletet támasztani a legkülönfélébb 3D termékek iránt.

A Sony tévékészülék üzletága a folyó pénzügyi évben már sorban a hatodik évben lesz veszteséges, de jövőre már nyereségre számít. Az idei értékesítési terve 15 millió tévékészülék. A jövő évre tervezett 25 milliós értékesítésnek 10 százaléka lesz 3D készülék. Az első ilyen készülékeket június elején dobják piacra Japánban. Egy 45 hüvelykes (112,5 centiméter) képernyőátlójú modell ára 350 ezer jen (760 ezer forint) lesz.

A Sony a 3D tévékészülék piaci bevezetésével több hónappal el van maradva a dél-koreai Samsung Electronics Co. és LG Electronics Inc., valamint a japán Panasonic Corp. mögött. A Samsung már megkezdte 3D modelljei internetes értékesítését, a Panasonic pedig szerdán kezdi meg 3D tévéjének értékesítését az Egyesült Államokban.

A nyereségességet a piaci részesedés elé helyező stratégiája keretében a Sony fokozta gyártásának kiszervezését és újraszervezte beszállítói hálózatát.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.