2p

Korrigált díjbevételei 4 százalékkal csökkentek, de adózott eredményét 42 százalékkal növelte 2011-ben Generali-Providencia Biztosító Zrt. - tájékoztatta a társaság hétfőn.

A közlemény szerint a Generali-Providencia tavaly 114,9 milliárd forint korrigált díjbevételt ért el, 5 milliárddal kevesebbet, mint az előző évben. Ugyanakkor a 2010-es, csaknem 3,5 milliárdos eredmény után tavaly 4,9 milliárd forint volt az adózott eredmény.

A Generali csoport (a Genertelt és az Európai Utazási Biztosítót is figyelembe véve) összesen 120,6 milliárd forint korrigált díjbevételt ért el 2011-ben, 6 milliárddal kevesebbet, mint egy évvel korábban, adózott eredményét azonban 3,6 milliárdról 4,8 milliárd forintra növelte.

A társaság tájékoztatása szerint a javulás egyrészt a hatékonyság növelésének és a költségek csökkentésének, másrészt a kedvező időjárás miatti alacsonyabb kárhányadnak köszönhető. Az adatok szerint a legnagyobb visszaesés a gépjármű-biztosítások piacán volt tapasztalható.

A közlemény idézi Erdős Mihály elnök-vezérigazgatót, aki szerint 2011 a szélsőségek éve volt a biztosítási szektorban. A válság és a végtörlesztések jelentősen visszavetették a lakosság megtakarítási képességét, az időjárás ugyanakkor kegyes volt a biztosítókhoz.

Erdős Mihály szerint a Generali csoport teljesítette 2011-es terveit. Az elsődleges célkitűzés nem a díjbevétel bármi áron történő növelése, hanem a nyereségesség javítása volt.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!