TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A novemberi nyugdíjjal együtt, egy összegben kapják meg a nyugdíjasok az idei nyugdíjkiegészítést: ez átlagosan havi 500 forint, így a tizenkét hónapra járó összeg egy átlag nyugdíjas esetében összesen, átlagosan 6 ezer forint lesz.

Nagy Anna kormányszóvivő a kabinet szerdai ülése után bejelentette, hogy a kormány döntött a nyugdíjak és a baleseti járadék 2010. évi egyösszegű kiegészítéséről; a cél, hogy a nyugdíjak megőrizzék a vásárlóértéküket.

Elmondta: a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény írja elő a nyudíjkiegészítést az éves várható infláció mértékéig. Jelezte, hogy korábban 2010-re 4,1 százalékos pénzromlást prognosztizáltak, de az idén várható fogyasztói árindex 4,7 százalékra módosult, a nyugdíjasokra pedig 4,4 százalékos árindex vonatkozik.

A kormány a nyugdíjkorrekciónál a 4,7 százalékos inflációt veszi alapul - húzta alá a szóvivő, rámutatva, hogy ez 0,6 százalékos különbözetet jelent a januárban tervezetthez képest. Az ennek megfelelő összeget januártól visszamenőlegesen, illetve decemberben előre kapják meg egy összegben a nyugdíjasok - emelte ki Nagy Anna.

Közölte: az intézkedés 2 millió 730 ezer ember érint, ennyien kapnak egy összegben nyudíjkiegészítést novemberben a rendes nyugdíjuk mellett.

MTI/mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.