Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az eredménytartalék terhére is fizettek ki osztalékot.

A Coca-Cola HBC Magyarország Kft. bevétele minimális mértékben emelkedett tavaly 2013-hoz képest, nyereségét azonban sikerült megháromszoroznia. Az anyacég ugyanakkor – 2013-hoz hasonlóan - nem csak nyereséget vette ki osztalék formájában, de az eredménytartalékhoz is hozzányúlt.

A magyar Coca-Cola 92,2 milliárd forint bevételt ért el 2014-ben, amely kevesebb, mint 200 millió forinttal haladja meg a tavalyelőtti szintet. Az anyagjellegű ráfordítások és a személyi jellegűek ugyanakkor csökkentek, bár ezek is csak minimális mértékben tértek el az megelőző pénzügyi év számaitól. Ezek és az egyéb ráfordítások mértékének csökkenése eredményezte azt, hogy a cég üzemi eredménye 3,4 milliárdra emelkedett, a 2013-as 1 milliárdról.

A személyi jellegű ráfordítások részletezéséből kiderül, hogy tavaly átlagosan 1115 ember dolgozott a cégnél, 316 a termelésben, 711 a logisztika és értékesítés területén, 88-an pedig az admisztrációt látták el. A csak a bérköltségre vonatkozó ráfordítások alapján a termelésben 429 ezer, az értékesítésben 488 ezer, az adminisztrációs területen pedig 878 ezer forint volt az átlagos bruttó bér.

A cég tavaly a 2013-asnál jóval több társasági adót fizetett be 579 millió forintot. Érdekesség, hogy a 37,3 millió forintot költött adományozásra is, szemben a 2014-es 48,3 millióval. Hogy ez az összeg pontosan milyen célra ment, azt nem derül ki a beszámolóból, de az biztos, hogy a cég szerepel a felcsúti labdarúgó akadémia támogatói között.

Az adózott eredmény végül 2,7 milliárd lett, több mint háromszorosa a tavaly előttinek. Azonban az anyacég Coca-Cola HBC AG. úgy döntött, hogy 16 milliárd forint osztalékot vesz ki, így az eredménytartalékot további 13,3 milliárddal terhelték meg.

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 372 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.