<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Gránit Bank Zrt. a jegyzett tőkéjének felemeléséről döntöttek a tulajdonosok a január 26-án megtartott közgyűlésen, a zárt körben kibocsátott részvények 7,12 százalékkal emelik a bank jegyzett tőkéjét. A teljes mennyiséget Nyúl Sándor magánszemélyként jegyezte le, és a 300 millió forintos befektetéssel 7,12 százalékos tulajdonrészt szerzett a bankban - közölte a hitelintézet.

Ezzel 2,232 milliárd forintra emelkedett a bank jegyzett tőkéje.

A közgyűlés döntött arról is, hogy Nyúl Sándor a bank igazgatósága tagja lett, a döntés a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyével válik hatályossá.

Nyúl Sándor a hazai üzleti élet ismert személyisége, a TriGranit Zrt. és a Bakonyi Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke. Az elmúlt 15 évben a TriGranit operatív vezérigazgatója, tőkebevonási folyamatának irányítója. Szakmai tapasztalatával segíti majd a bank igazgatóságának munkáját.

A bank közleménye kitér arra, hogy a Gránit Bank a hazai pénzpiac új szereplőjeként a világos kommunikáción, korrekt és egyértelmű tájékoztatáson alapuló, egyenrangú ügyfél-bank kapcsolat kialakítására törekszik.

A hazai tulajdonosi háttérrel piacra lépő Gránit Bank célja, hogy a kis- és középvállalatok stratégiai partnere legyen, olyan innovatív és integrált pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson partnereinek, amelyek túlmutatnak a hagyományos banki szolgáltatásokon. A Gránit Bank partner az állami és uniós támogatások elő- és társfinanszírozásában, és érdekelt az így megvalósuló projektek hosszú távú működésében. Ebben stratégiailag is támaszkodik azokra a nagyvállalati kapcsolatokra, amelyek a bank aktív közreműködésével segíthetik a kis- és középvállalati szektor dinamizálását - olvasható a pénzintézet közleményében.

MTI