2012. február 1. 06:38

A Gránit Bank Zrt. a jegyzett tőkéjének felemeléséről döntöttek a tulajdonosok a január 26-án megtartott közgyűlésen, a zárt körben kibocsátott részvények 7,12 százalékkal emelik a bank jegyzett tőkéjét. A teljes mennyiséget Nyúl Sándor magánszemélyként jegyezte le, és a 300 millió forintos befektetéssel 7,12 százalékos tulajdonrészt szerzett a bankban - közölte a hitelintézet.

Ezzel 2,232 milliárd forintra emelkedett a bank jegyzett tőkéje.

A közgyűlés döntött arról is, hogy Nyúl Sándor a bank igazgatósága tagja lett, a döntés a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyével válik hatályossá.

Nyúl Sándor a hazai üzleti élet ismert személyisége, a TriGranit Zrt. és a Bakonyi Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke. Az elmúlt 15 évben a TriGranit operatív vezérigazgatója, tőkebevonási folyamatának irányítója. Szakmai tapasztalatával segíti majd a bank igazgatóságának munkáját.

A bank közleménye kitér arra, hogy a Gránit Bank a hazai pénzpiac új szereplőjeként a világos kommunikáción, korrekt és egyértelmű tájékoztatáson alapuló, egyenrangú ügyfél-bank kapcsolat kialakítására törekszik.

A hazai tulajdonosi háttérrel piacra lépő Gránit Bank célja, hogy a kis- és középvállalatok stratégiai partnere legyen, olyan innovatív és integrált pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson partnereinek, amelyek túlmutatnak a hagyományos banki szolgáltatásokon. A Gránit Bank partner az állami és uniós támogatások elő- és társfinanszírozásában, és érdekelt az így megvalósuló projektek hosszú távú működésében. Ebben stratégiailag is támaszkodik azokra a nagyvállalati kapcsolatokra, amelyek a bank aktív közreműködésével segíthetik a kis- és középvállalati szektor dinamizálását - olvasható a pénzintézet közleményében.

MTI

3 millió forintból mindent elérhetsz

A céljaidhoz elég lenne 3 millió forint? A legjobb személyi kölcsönökkel felújíthatod a lakásod, lecserélheted az autód, de saját vállalkozásodat is beindíthatod. Használd személyi kölcsön kalkulátorunkat és legyen tiéd a legkedvezőbb hitel a törlesztőrészlet nagysága alapján: a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsönének 60 654 forint a havi törlesztőrészlete, a THM pedig 8,17 százalék, de szintén kedvező a Raiffeisen Bank ajánlata: a törlesztőrészlet 60 757 forint, a THM pedig 8,92 százalék. A Cetelem Saját Ritmus kölcsönt 61 767 forintos törlesztőrészlettel és 9,47 százalékos THM-mel érhetjük el. A Budapest Bank Prémium kölcsöne havi 64 152 forintos törlesztőrészlettel és 10,50 százalékos THM-mel lehet a miénk. További ajánlatok, esetleg nagyobb hitelösszeg érdekel? Használd ezt a hitelkalkulátort!