Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Gránit Bank Zrt. a jegyzett tőkéjének felemeléséről döntöttek a tulajdonosok a január 26-án megtartott közgyűlésen, a zárt körben kibocsátott részvények 7,12 százalékkal emelik a bank jegyzett tőkéjét. A teljes mennyiséget Nyúl Sándor magánszemélyként jegyezte le, és a 300 millió forintos befektetéssel 7,12 százalékos tulajdonrészt szerzett a bankban - közölte a hitelintézet.

Ezzel 2,232 milliárd forintra emelkedett a bank jegyzett tőkéje.

A közgyűlés döntött arról is, hogy Nyúl Sándor a bank igazgatósága tagja lett, a döntés a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyével válik hatályossá.

Nyúl Sándor a hazai üzleti élet ismert személyisége, a TriGranit Zrt. és a Bakonyi Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke. Az elmúlt 15 évben a TriGranit operatív vezérigazgatója, tőkebevonási folyamatának irányítója. Szakmai tapasztalatával segíti majd a bank igazgatóságának munkáját.

A bank közleménye kitér arra, hogy a Gránit Bank a hazai pénzpiac új szereplőjeként a világos kommunikáción, korrekt és egyértelmű tájékoztatáson alapuló, egyenrangú ügyfél-bank kapcsolat kialakítására törekszik.

A hazai tulajdonosi háttérrel piacra lépő Gránit Bank célja, hogy a kis- és középvállalatok stratégiai partnere legyen, olyan innovatív és integrált pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson partnereinek, amelyek túlmutatnak a hagyományos banki szolgáltatásokon. A Gránit Bank partner az állami és uniós támogatások elő- és társfinanszírozásában, és érdekelt az így megvalósuló projektek hosszú távú működésében. Ebben stratégiailag is támaszkodik azokra a nagyvállalati kapcsolatokra, amelyek a bank aktív közreműködésével segíthetik a kis- és középvállalati szektor dinamizálását - olvasható a pénzintézet közleményében.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, Darvas Zsolt, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, cikkenként nagyjából 10 forintért, havonta és laponként 745 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.