TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Gránit Bank Zrt. a jegyzett tőkéjének felemeléséről döntöttek a tulajdonosok a január 26-án megtartott közgyűlésen, a zárt körben kibocsátott részvények 7,12 százalékkal emelik a bank jegyzett tőkéjét. A teljes mennyiséget Nyúl Sándor magánszemélyként jegyezte le, és a 300 millió forintos befektetéssel 7,12 százalékos tulajdonrészt szerzett a bankban - közölte a hitelintézet.

Ezzel 2,232 milliárd forintra emelkedett a bank jegyzett tőkéje.

A közgyűlés döntött arról is, hogy Nyúl Sándor a bank igazgatósága tagja lett, a döntés a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének engedélyével válik hatályossá.

Nyúl Sándor a hazai üzleti élet ismert személyisége, a TriGranit Zrt. és a Bakonyi Erőmű Zrt. igazgatóságának elnöke. Az elmúlt 15 évben a TriGranit operatív vezérigazgatója, tőkebevonási folyamatának irányítója. Szakmai tapasztalatával segíti majd a bank igazgatóságának munkáját.

A bank közleménye kitér arra, hogy a Gránit Bank a hazai pénzpiac új szereplőjeként a világos kommunikáción, korrekt és egyértelmű tájékoztatáson alapuló, egyenrangú ügyfél-bank kapcsolat kialakítására törekszik.

A hazai tulajdonosi háttérrel piacra lépő Gránit Bank célja, hogy a kis- és középvállalatok stratégiai partnere legyen, olyan innovatív és integrált pénzügyi szolgáltatásokat nyújtson partnereinek, amelyek túlmutatnak a hagyományos banki szolgáltatásokon. A Gránit Bank partner az állami és uniós támogatások elő- és társfinanszírozásában, és érdekelt az így megvalósuló projektek hosszú távú működésében. Ebben stratégiailag is támaszkodik azokra a nagyvállalati kapcsolatokra, amelyek a bank aktív közreműködésével segíthetik a kis- és középvállalati szektor dinamizálását - olvasható a pénzintézet közleményében.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.