2007. december 6. 18:34

Egyelőre semmiféle garancia nincs arra vonatkozólag, hogy a gazdasági növekedés automatikus gyorsulni fog a jövőben, mondta Oblath Gábor, a jegybank Monetáris Tanácsának tagja.

A megszorító intézkedések végrehajtásával a növekedés automatikus gyorsulását nem lehet kizárni, de ennél jóval kedvezőtlenebb forgatókönyvek is elképzelhetők - mondta Oblath Gábor, a jegybank Monetáris Tanácsának tagja egy kerekasztal-beszélgetésen csütörtökön Budapesten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen megtartott rendezvényen Oblath Gábor hozzátette: nincs garancia arra, hogy a korábbi, viszonylag gyors, 4 százalék körüli növekedési ütem automatikusan elérhető.

Mint fogalmazott: az a kérdés, hogy a költségvetés expanziós időszakában a tartós növekedési feltételek is erodálódtak-e.

A bruttó hazai termék (GDP) a harmadik negyedévben 1,1 százalékkal nőtt. Az aktualizált konvergenciaprogram szerint a gazdasági növekedés az idén 1,7 százalék, jövőre 2,8, 2009-ben pedig 4 százalék lesz.

MTI/Menedzsment Fórum 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.