1p

A korábbinál némileg bizakodóbb növekedési előrejelzést közölt a Fed elnöke.

Az amerikai gazdaság 3-4 százalékkal nőhet az idén - jelentette ki Ben Bernanke, az amerikai jegybank (Fed) elnöke csütörtökön. A Fed novemberben 3-3,6 százalékos GDP növekedést prognosztizált 2011-re.

A Fed-vezető azt mondta, hogy az idei évre várt gazdaságnövekedési ütem egészségesebb a tavalyinál, de továbbra sem lesz elég jelentős ahhoz, hogy a bank által kívánt szintre mérséklődjön a jelenleg magas munkanélküliség.

Ben Bernanke hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a 3-4 százalékos gazdasági növekedés azt jelenti, hogy nő a forgalom és több megállapodás születik az üzleti szférában. A Fed vezetője rámutatott arra is, hogy a defláció veszélye csökkent az elmúlt hónapokban.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!