2017. május 25. 09:29

Emelik a családi adókedvezményt kétgyermekeseknél, elengedik a háromgyermekes nők Diákhitel-tartozását, egy évvel nő a diplomás gyed.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Orbán Viktor beszédével indult csütörtökön a Családok világtalálkozója, ahol a miniszterelnök számos új intézkedést jelentett be, melyekkel a gyerekszülési kedvet akarja meghozni, így egy évvel a parlamenti választások előtt.

A kormányfő hangsúlyozta: 2018 a családok éve lesz, ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, a gyermekvállalást ösztönző akciótervet, mely szerint:

  • elengedi a kétgyermekes fiatal nők Diákhitel-tartozásának 50 százalékát
  • három vagy több gyermek esetén a teljes Diákhitel-tartozást elengedik
  • a diplomás gyed időtartamát kitolják egy évvel, így az a gyermek kétéves koráig meghosszabbodik az egyetemisták esetében is
  • tovább emelik a családi adókedvezmény mértékét a kétgyermekes családoknál
  • a háromgyermekes jelzáloghiteleseknek 1 millió forintos mentőövet dobnak

Orbán Viktor közölte azt is, hogy "soha nem látott" bölcsődefejlesztésekbe kezdenek; mindenhol, ahol családok élnek, bölcsődét építenek, illetve ha kell, felújítják a meglévőket.

A külföldön tartózkodó vagy ott élő magyarok előtt is "óvatosan" megnyitják a családtámogatási rendszert, jövőre már ők is kaphatnak a gyermek születése után anyasági támogatást, és az egész Kárpát-medencében jegyezhetnek babakötvényt is.

Kopp Mária szellemiségét "ideidézve" kutatóintézetet hoznak létre, hogy a családok segítésére, a családpolitika filozófiai megalapozásához, az európai és a világhelyzet megértéséhez megfelelő intellektuális muníció álljon rendelkezésre.

Orbán azt mondta, hogy a cél a termékenységi ráta 2,1-re növelése 2030-ra. Ez az érték most 1,5.

via MTI