2p

Hogyan lehetnek ekkora eltérések a közvélemény-kutatások között?
Magyar Péter miatt ekkora a bizonytalanság?
Milyen módszerrel készülnek a felmérések?

Online Klasszis Klub találkozó élőben Hann Endrével!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Medián ügyvezető igazgatójától!

2024. június 5. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Szükség van reklámadóra és az abból származó bevételre, ettől "nem tudunk eltekinteni" - jelentette ki Orbán Viktor kormányfő pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Azonban "miután a reklámadó - mint minden adó - pénzről szól, és magántulajdonosok zsebbe vágó érdekeiről is szó van, nekik erről van véleményük. Különböző eszközökkel, különböző módszerekkel próbálnak ennek érvényt szerezni, és különböző erősséggel fogalmazzák ezt meg" - mondta a miniszterelnök.

Hangsúlyozta ugyanakkor: "ilyen vitákban sem a kormány, sem én nem vehetünk részt". "Egy ország kormányzása sohasem személyes ügy" - fogalmazott, majd azt is mondta, hogy "a kávéházi legendák világa nem a kormányzás világa". Azt "egészen másodlagosnak" nevezte, ki milyen stílusban, hogyan beszél és mit mond.

A kormány bankpolitikájának változásáról a kormányfő azt mondta: "elértük a céljainkat". Mint fogalmazott, az ő fejében úgy tagozódik az időszámítás, hogy van a devizahiteles korszak előtti és utáni élet, és most "a devizahitelesek korszakát lezártuk".

Hozzátette, a kormány azt a célját is elérte, hogy a magyar bankrendszer legalább fele nemzeti kézben legyen. Szavai szerint Magyarország visszatért a rendezett gazdasággal rendelkező országok közé.

Az illegális határátlépőket őrizetbe kell venni

A miniszterelnök szerint aki tiltott határátkelést hajt végre, mindegy, milyen indokkal teszi, azonnal őrizetbe kell venni. A kormányfő kifejtette: az osztrákok és a németek változtatni fognak a bevándorlókkal kapcsolatos szabályaikon, így a Magyarországra érkezett menekültek nem tudnak majd továbbmenni, "itt fognak rekedni". "Ha akkor nem lesznek olyan törvényeink, hogy azonnal fogjuk el őket, és azonnal toloncoljuk vissza, akkor Magyarország egy menekülttáborrá fog válni".

Szerinte ha a Balkánon is világossá válik, hogy nem érdemes Magyarországra jönni, akkor nem is fognak jönni.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!