<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A miniszterelnök azt mondta, "javasolják" az akciót, tehát voltaképp biztos, hogy ez lesz.

Eléggé úgy néz ki, hogy idén karácsony előtt is kaphatnak a nyugdíjasok Erzsébet-utalványt. Erről Orbán Viktor beszélt szerdán az Idősek Tanácsa ülésén, az Országházban. A miniszterelnök egészen pontosan azt mondta, "javasolják", hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is kimenjen a 10 ezer forint értékű csomag az ünnepek előtt. (Igaz, 2016-ban sokan csak az ünnepek után kapták meg a borítékot a kiküldést övező, eléggé emlékezetes bénázás-kavarás miatt.)

Rózsaszín kupolákkal üzennek

Az, hogy maga a miniszterelnök javasolja az ötletet, gyakorlatilag azt jelenti, hogy az akció már biztos - főképp, hogy a választásokat megelőző évben járunk. 

Orbán Viktor miniszterelnök (k) Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára (b) és Kusovszky Imréné, az Idősek Tanácsának tagja a tanács ülésén az Országházban 2017. október 18-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Orbán még arról is beszélt egyébként, hogy "először Magyarország történetében nyugdíjprémiumot fizet a kormány novemberben, ilyen még nem volt, ez egy előrelépés." Meg még arról is, hogy "olyan országot akarunk építeni, amelyben minden nemzedéknek megvan a maga helye, egy többgenerációs Magyarországban gondolkodunk".

via MTI