2017. szeptember 26. 09:22

Szingapúr tudja, mi fán terem a vendégszeretet.

Csodálatos dologra bukkant a Napi.hu, amikor a The Straits Times nevű portált böngészte. A lap tudósítása szerint ugyanis hamarosan

orchideát neveznek el Orbán Viktorról.

Ez a miniszterelnök keddi, szingapúri látogatásán következik majd be, és elvileg nem is vicc, hanem bevett gyakorlat az ázsiai városállamban.

(Reuters)

Ez lesz az első alkalom, hogy magyar miniszterelnök látogat a kikötővárosba. Az utazás célja Magyarország és Szingapúr bővülő kétoldalú kapcsolatainak további megerősítése. A vizit a kötelező protokoll-látogatásokkkal kezdődik, melyek során Orbán találkozik Li Hszien Lung miniszterelnökkel, Halimah Jakob elnökkel, majd részt vesz egy szingapúri-magyar üzleti fórumon.

A kettő között jön a lényeg, Orbán ekkor felkeresi a Singapore Botenic Gardens botanikuskertet, itt neveznek el róla orchideát. A Napi szerint Szingapúrban mindig ezt csinálják, ha magas beosztású külöldi vendéget fogadnak.

Szingapúr és Magyarország kétoldalú kereskedelmi forgalma 2016-ben 1,14 milliárd szingapúri dollár volt (220,6 milliárd forint) az egy évvel korábbi 733 millió után. Magyarország a városállam 12. legnagyobb kereskedelmi partnere az európai uniós országok összehasonlításában. Világszinten az 50. legnagyobb partner. Az elmúlt év végén 82 magyar vállalkozás volt bejegyezve Szingapúrban.

mfor.hu