<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Szingapúr tudja, mi fán terem a vendégszeretet.

Csodálatos dologra bukkant a Napi.hu, amikor a The Straits Times nevű portált böngészte. A lap tudósítása szerint ugyanis hamarosan

orchideát neveznek el Orbán Viktorról.

Ez a miniszterelnök keddi, szingapúri látogatásán következik majd be, és elvileg nem is vicc, hanem bevett gyakorlat az ázsiai városállamban.

(Reuters)

Ez lesz az első alkalom, hogy magyar miniszterelnök látogat a kikötővárosba. Az utazás célja Magyarország és Szingapúr bővülő kétoldalú kapcsolatainak további megerősítése. A vizit a kötelező protokoll-látogatásokkkal kezdődik, melyek során Orbán találkozik Li Hszien Lung miniszterelnökkel, Halimah Jakob elnökkel, majd részt vesz egy szingapúri-magyar üzleti fórumon.

A kettő között jön a lényeg, Orbán ekkor felkeresi a Singapore Botenic Gardens botanikuskertet, itt neveznek el róla orchideát. A Napi szerint Szingapúrban mindig ezt csinálják, ha magas beosztású külöldi vendéget fogadnak.

Szingapúr és Magyarország kétoldalú kereskedelmi forgalma 2016-ben 1,14 milliárd szingapúri dollár volt (220,6 milliárd forint) az egy évvel korábbi 733 millió után. Magyarország a városállam 12. legnagyobb kereskedelmi partnere az európai uniós országok összehasonlításában. Világszinten az 50. legnagyobb partner. Az elmúlt év végén 82 magyar vállalkozás volt bejegyezve Szingapúrban.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.